Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την κάλπη

«Νέα Ελλάδα» και «αναγκαστικά δάνεια» στο κέντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 11:17
UPD:11:21
EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη ΝΔ παρακολουθούν κάθε δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι η αμφισημία των θέσεων της Κουμουνδούρου, ειδικά σε θέματα που άπτονται του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, προσφέρεται για προεκλογική «εκμετάλλευση».

A- A A+

Μήλον της έριδας μεταξύ των δύο κομμάτων η «Νέα Ελλάδα», μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να «κατοχυρώσει» κατά τον ίδιο, να «κλέψει» κατά τη ΝΔ, την ονομασία και να τη χρησιμοποιήσει ακόμη και σε προεκλογικό σποτ και τις αναφορές του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για «αναγκαστικό δάνειο» από τα υψηλά εισοδήματα στην Ελλάδα.

Ειδικά για το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου ύψωσε τους τόνους της κριτικής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι στην «απόλυτη πολιτική του γύμνια, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της ΝΔ».

Η ουσία είναι ότι στη ΝΔ παρακολουθούν κάθε δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι η αμφισημία των θέσεων της Κουμουνδούρου, ειδικά σε θέματα που άπτονται του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, προσφέρεται για προεκλογική «εκμετάλλευση».

Κινητοποίηση υπάρχει στη ΝΔ και για το δημοσκοπικά υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες. Ο Πρωθυπουργός χθες από την Τρίπολη ζήτησε από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, θα το ξανακάνει και σήμερα όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία. Η εκτίμηση είναι πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη προέρχεται από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και η στάση οφείλεται στην κούραση από τη μακρόχρονη ύφεση και λιτότητα.

Γι' αυτό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε χθες από τη Θεσσαλονίκη τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το τελευταίο βήμα, «ένα ντου, όλοι μαζί, ενωμένοι, ως έθνος και ως κοινωνία ν’ απαλλαγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή