Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 21:09
UPD:21:28
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Οι «πράσινοι» θα συμμετάσχουν στον γ΄ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

A- A A+

Επιστρέφει στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από παύση μίας περιόδου ο Παναθηναϊκός, που κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας» μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» θα συμμετάσχουν στον γ΄ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ το συγκρότημα των δυτικών προαστίων έχει πιθανότητα να τερματίσει ακόμη και στη δεύτερη θέση, εφόσον νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό την έκτη αγωνιστική.

Η μπάλα τιμώρησε τον Ατρόμητο, που ξεκίνησε τον αγώνα χάνοντας δύο σπάνιες ευκαιρίες με τον Καραμάνο μέσα σε ένα δίλεπτο. Και αν στην πρώτη περίπτωση (4΄) ο νεαρός ποδοσφαιριστής νικήθηκε από την έξοχη επέμβαση του Καπίνο στην κεφαλιά που έπιασε, στη δεύτερη (5΄) ενήργησε ως πρωτάρης σε γήπεδο: ο Ναπολεόνι ταλαιπώρησε την «πράσινη» άμυνα από αριστερά βγάζοντας ωραία την μπάλα πίσω της, αλλά ο Καραμάνος σε άδεια εστία πλάσαρε άουτ από τα τρία μέτρα!

Μία εξίσου μεγάλη ευκαιρία, όμως, έχασε και ο Παναθηναϊκός στο 18ο λεπτό, όταν Σηφάκης και Φυτανίδης συγκρούστηκαν από κακή συνεννόηση, ο Καρέλης πλάσαρε από πλάγια θέση και σε άδειο τέρμα στο δοκάρι (!) και στην επαναφορά της μπάλας ο Ατζαγκούν σούταρε άουτ.

Ένα εξαιρετικό σουτ του Ζέκα στο 22΄ πέρασε ελάχιστα έξω, αλλά στο 33΄ ο Κλωναρίδης τελείωσε άψογα τη φάση για το 1-0, παίρνοντας το ριμπάουντ από την αρχική απόκρουση του Σηφάκη στο σουτ του Καρέλη.

Ο καλός ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους αντίπαλους να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, ο Ατρόμητος στο 54΄ με τον Ναπολεόνι που αστόχησε από εξαιρετική θέση και ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ στο 68΄ να χάνει στη μονομαχία με τον Σηφάκη, ελάχιστα μετά την είσοδό του στον αγώνα στη θέση του Καρέλη.

Από εκείνο το σημείο μόνο ο Ατρόμητος υπήρχε στο γήπεδο. Στο 83ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια απίστευτη διπλή ευκαιρία, με τους αμυντικούς να αποκρούουν επί της γραμμής το σουτ του Ούμπιντες και τον Ναπολεόνι να σουτάρει στο δοκάρι στην εξέλιξη της φάσης.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε τελικά εκείνο που δικαιούνταν με βάση την απόδοσή της ισοφαρίζοντας στο 85΄ με τον Ναπολεόνι και λίγο έλειψε να φτάσει ακόμη και στη νίκη στο 90΄, με τον Μπρίτο μόνο απέναντι στην εστία να καθυστερεί και το σουτ να αποκρούεται από τους αμυντικούς λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμπέντ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να νικήσει φέτος σε κανέναν από τους συνολικά τέσσερις αγώνες του τον Ατρόμητο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις