Οδυνηρή ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 18:49
UPD:19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Χουάν Μουναφό (Δ) και ο παίκτης του ΠΑΟΚ Μάρντεν Μάρτενς (Α) μάχονται για την κατοχή της μπάλας.

A- A A+

Στον… Ατρόμητο έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για να παραμείνει στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 1-0 (44΄ Καράσκο), που ήταν η πρώτη στη διαδικασία των πλέι οφ και σημειώθηκε στην 5η αγωνιστική. 

Ο «Δικέφαλος» παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, κι αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με ισοπαλία στην αναμέτρηση που έπεται με την ομάδα των δυτικών προαστίων, οι «πράσινοι» θα είναι και μαθηματικά πρώτοι. 

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν αργός, με τους γηπεδούχους να έχουν δώσει γήπεδο, όπως συνηθίζουν σε παιχνίδια με θεωρητικά ανώτερες ομάδες, αλλά τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν αν και είχαν την κατοχή της μπάλας.

Ως εκ τούτου μόνο περίεργο δεν είναι που πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 35ο λεπτό και ήταν για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Κάτσε επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε επικίνδυνα περίεργη τροχιά αλλά ο Ερνάντες κατόρθωσε να διώξει σε κόρνερ.

Στην επόμενη ευκαιρία έμελλε να σημειωθεί το μοναδικό γκολ της συνάντησης: στο 44΄ ο Ντε Μπλάσις έφυγε στην αντεπίθεση και σέντραρε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Καράσκο με εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0 νικώντας τον Γλύκο, αν και στην ο ΠΑΟΚ παραλίγο να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά το σουτ του Σκόνδρα πέρασε άουτ.

Ίδιο το μοτίβο και στην επανάληψη, με τη μακεδονική ομάδα να κυριαρχεί αλλά να της λείπει η ουσία και να μην μπορεί να βρει τρόπο αντίδρασης στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, όπου δέσποζε η μορφή του Σανκαρέ.

Λίγες οι φάσεις λοιπόν, με την κυριότερη εξ αυτών να σημειώνεται στο 64ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Σκόνδρα, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις