NBA: Νίκησε η Θάντερ, φωνάζουν οι Κλίπερς

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 11:50
UPD:11:52
USA Today Sports/Mark D. Smith
A- A A+

Προβάδισμα πρόκρισης για τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας πήρε η Οκλαχόμα, που κατόρθωσε να επιστρέψει από τη διαφορά των 13 πόντων με την οποία έχανε στα τελευταία τέσσερα λεπτά και να νικήσει με 105-104 τους Κλίπερς στην έδρα της, φτάνοντας έτσι στο 3-2.

Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, πάντως, υπήρξε το φάουλ που σφυρίχτηκε 6.4΄΄ πριν τη λήξη και έστειλε τον κορυφαίο του αγώνα, Ράσελ Γουέστμπρουκ (38 πόντοι), στις βολές. Με 3/3 ο άσσος της Θάντερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφήνοντας απογοητευμένους και θυμωμένους του φιλοξενούμενους.

«Αυτό το σφύριγμα έκρινε τον αγώνα και πιθανόν και τη σειρά. Δεν υπήρχε κανένα φάουλ, το είδατε όλοι. Μας έκλεψαν» δήλωσε εξοργισμένος ο τεχνικός της ομάδας του Λος Άντζελες, Ντοκ Ρίβερς, που είδε τον Μπλέικ Γκρίφιν να μετρά 24 πόντους και 17 ριμπάουντ για την ομάδα του.

Στην Ιντιανάπολις, οι Πέισερς έχασαν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά της ανατολικής περιφέρειας, καθώς οι Ουίζαρντς επικράτησαν εύκολα με 102-79 και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά, έχοντας πια τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ουάσιγκτον.

Από τους «μάγους» ξεχώρισε ιδιαίτερα ο Πολωνός σέντερ Μάρτσιν Γκορτάτ, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στα πλέι οφ σκοράροντας 31 πόντους και κατεβάζοντας 16 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Τζον Γουόλ, που πέτυχε άλλους 27, με εντυπωσιακό στατιστικό την κυριαρχία των νικητών στη «μάχη των αιθέρων», με τα ριμπάουντ να είναι 62-23 υπέρ τους!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις