Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο ανθρακωρυχείο

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 09:44
UPD:10:39
A- A A+

«Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 201 ανθρώπους.

Ο Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εξακολουθεί να μαίνεται.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου. 

EURONEWS

Σύμφωνα με τον υπουργό, 80 ανθρακωρύχοι τραυματίστηκαν, αλλά διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το δυστύχημα συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης όταν κατέρρευσε μία στοά εξαιίας έκρηξης που προκλήθηκε από βλάβη σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή.

Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος της γης και τέσσερα χιλιόμετρα από την έξοδο του ορυχείο.

EURONEWS

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αλβανία λόγω της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο.

Η είδηση της αναβολής της επίσκεψης έγινε γνωστή από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Θλιβερή συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ερντογάν για την τραγωδία με τους ανθρακωρύχους και συνεννόηση για την αναβολή της επίσκεψης στα Τίρανα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή