Συσπείρωση της βάσης της Ν.Δ. επιδιώκει το Μαξίμου

Στοχευμένες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού - Όχημα η οικονομική σταθερότητα
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 09:15
UPD:09:18
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ομιλία του σε γυναίκες στη Λαμία και τη χθεσινή στη Μυτιλήνη σε αγρότες(είχε και μια συνάντηση με λιμενικούς) την Παρασκευή θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα του 2021 σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

A- A A+

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες το Μαξίμου επιχειρεί με στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και με όχημα την οικονομική σταθερότητα να συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ..

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, σε αυτές τις εκλογές δεν διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα (άλλωστε λένε και τώρα να γίνουν εθνικές εκλογές η Ν.Δ. θα έρθει πρώτο κόμμα, ενώ η Κ.Ο. της είναι κάτι παραπάνω από αρραγής), αλλά η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η πραγματική ανησυχία των συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι η χαλαρότητα της βάσης και των ψηφοφόρων του κόμματος που διαπιστώνουν τα στελέχη της Ν.Δ στις εξόδους τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μια χαλαρότητα που μπορεί να τους οδηγήσει μακριά από την κάλπη τη δεύτερη Κυριακή των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ομιλία του σε γυναίκες στη Λαμία και τη χθεσινή στη Μυτιλήνη σε αγρότες (είχε και μια συνάντηση με λιμενικούς) την Παρασκευή θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα του 2021 σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Επίσης προγραμματίζει να παραστεί σε μία εκδήλωση για την τρίτη ηλικία (η οποία λόγω των περικοπών στις συντάξεις και στην υγεία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση) στην Αθήνα και σε μία για τον πολιτισμό.

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέτει θέμα αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων το φθινόπωρο όταν θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αφενός διότι ορισμένοι από τους στόχους θεωρούνται και είναι μαξιμαλιστικοί, αφετέρου διότι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι η χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής.

Χθες πολλά κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. εξέφρασαν παράπονα για τις νέες ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, κυρίως για τη χρονική στιγμή (λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές) που επέλεξε να τις κάνει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή