GPO: Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, μπροστά η Ν.Δ. στις Βουλευτικές

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 00:09
UPD:01:24
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ζωή των πολιτών θα χειροτερέψει και το 49,8% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

A- A A+

Με ποσοστό 21,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έναντι 21% της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής του MEGA «Ανατροπή», ακολουθεί το «Ποτάμι» με ποσοστό 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 6%, η  ΔΗΜΑΡ με 3% και οι ΑΝΕΛ με 3,7%.

Βουλευτικές

Αντίθετα στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,1%.

Ακολουθούν με 7,2% ΚΚΕ , 7% το Ποτάμι,  6,9% η Χ.Α, 5,9% η Ελιά,  4% οι ΑΝ.ΕΛ  και 2,8% ΔΗΜ.ΑΡ

Νέο μνημόνιο

Νέο μνημόνιο εκτιμά ότι θα υπάρξει το 67% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO ενώ παράλληλα το 67,5% πιστεύει ότι η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση.

Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της GPO για  λογαριασμό της εκπομπής του MEGA «Ανατροπή»  οι πλειονότητα των συμμετεχόντων σε αυτή εκφράζεται αρνητικά για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης ενώ εκφράζουν φόβους για την  πορεία της οικονομίας.

Το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ζωή των πολιτών θα χειροτερέψει και το 49,8% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Η αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση

Όσον αφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση  το 36,1% κρίνει θετικά τις προσπάθειες αυτές και το 63,1% αρνητικά.

Επίσης το 66,3% πιστεύει ότι η οικονομική πολιτική δεν αποδίδει καρπούς.

Ωστόσο το 22,6% δηλώνει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις της Ν.Δ. για την Οικονομία και το 18,6% με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Με  κανέναν» αναφέρει το 25,7%.

Η χώρα δεν βγαίνει από τη κρίση πιστεύει το 67,5 των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της GPO, ενώ το 93% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο με την τρόικα.

Ωστόσο το 69,4, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλώνει, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  το 69,4% των ερωτηθέντων την κρίνει αρνητικά, ενώ το 60,4% διαφωνεί στην παρότρυνση να μετατραπούν οι επικείμενες εκλογές σε δημοψήφισμα.

Επίσης το 56,3% δηλώνει «όχι» σε εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και το 40,1% δηλώνει «ναι» σε εκλογές.

Τέλος όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ το 71,7 πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Για την «Ελιά»

Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση εάν η «Ελιά» αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές δηλώνει το 51,2%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 42,1% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 44,6% απαντά τον κ. Αντώνη Σαμαρά και το 36,9% τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή