Μουντιάλ 2014: Εκτός λειτουργίας το νέο τέρμιναλ στο Σάο Πάολο

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 14:58
UPD:15:08
REUTERS/STRINGER/BRAZIL

Όση προσπάθεια κι αν γίνεται για να μετριαστεί ή και να καλυφθεί η πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι στον τελικό απολογισμό της διοργανωτικής πλευράς η FIFA δεν θα είναι υπερήφανη για το Μουντιάλ του 2014.

A- A A+

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, φέτος το καλοκαίρι, είναι αναμφισβήτητο ότι θα αποτελέσει εμπειρία ζωής για όσους τη βιώσουν, είτε ως φίλαθλοι είτε ως μέλη των Εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση.

Η παρουσία στη χώρα των αντιθέσεων, όπου το άθλημα λατρεύεται ως δεύτερος Θεός, αυτό το σχεδόν μυστικιστικό και απόκοσμο άρωμα που αναδίδει αυτή η μακρινή γωνιά του πλανήτη, οι φυσικές ομορφιές, το παρορμητικό ταμπεραμέντο των κατοίκων της και η ατέλειωτη χαρά για τη ζωή, την οποία εκδηλώνουν σχεδόν στο σύνολο των εκδηλώσεών τους, θέλγουν και είναι σίγουρο ότι θα φέρουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στη «χώρα του καφέ».

Αυτή είναι η θετική πλευρά του γεγονότος, όμως υπάρχει και η «σκοτεινή» πλευρά της διοργάνωσης. Όση προσπάθεια κι αν γίνεται για να μετριαστεί ή και να καλυφθεί η πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι στον τελικό απολογισμό της διοργανωτικής πλευράς η FIFA δεν θα είναι υπερήφανη για το Μουντιάλ του 2014. Αυτή δεν είναι μια εκτίμηση αλλά βεβαιότητα, την οποία ενισχύουν οι τρομακτικές καθυστερήσεις στα έργα υποδομής.

Τελευταίο… χτύπημα στην αξιοπιστία και τις διαβεβαιώσεις της βραζιλιάνικης κυβέρνησης ότι όλα θα είναι εντάξει εγκαίρως, είναι πως ο νέος επιβατικός σταθμός του διεθνούς αεροδρομίου στην πόλη Καμπίνας, περίπου 90 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο, δεν θα υποδεχθεί επιβάτες στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκινά σε ένα μήνα, λόγω καθυστερήσεων στα έργα!

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Folha de Sao Paulo», είδηση που επιβεβαιώθηκε από διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας «Aeroportos Brasil», η οποία είναι η θυγατρική που διαχειρίζεται αυτή την περιοχή, τα έργα της οποίας πουλήθηκαν σε ιδιώτες το 2012.

Λεπτομέρεια βεβαίως το ότι, όπως συμβαίνει πια στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της «Aeroportos Brasil» και της κυβέρνησης της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ πρόβλεπε ότι τα έργα θα έπρεπε να ολοκληρωθούν αυτό το μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις