Μουντιάλ 2014: Στην προεπιλογή Κεντίρα και Κλόζε

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 14:58
UPD:15:08
EPA/MARIUS BECKER

Ο προπονητής των «πάντσερ», Γιόακιμ Λεβ, απηύθυνε πρόσκληση στους δύο παίκτες, μολονότι δεν βρίσκονται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι Σάμι Κεντίρα και Μίροσλαβ Κλόζε συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή της Εθνικής Γερμανίας για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο προπονητής των «πάντσερ», Γιόακιμ Λεβ, απηύθυνε πρόσκληση στους δύο παίκτες, μολονότι δεν βρίσκονται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχονται από τραυματισμούς, ενώ άφησε εκτός τους Μάριο Γκόμεζ και Ρενέ Άντλερ.

Ο Λεβ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 30 ποδοσφαιριστών που κάλεσε στην προεπιλογή της «νατσιονάλμανσαφτ», από τους οποίους θα «κοπούν» 4 ή 5 παίκτες μετά το φιλικό της επόμενης εβδομάδας με την Πολωνία.

Η τελική 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 2 Ιουνίου, ενώ η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (12/6-13/7) την Πορτογαλία, την Γκάνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λεβ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «η φόρμα και η καλή σωματική κατάσταση είναι κεντρικά κριτήρια» για την κλήση στην προεπιλογή, ωστόσο υπογράμμισε πως ο Κεντίρα επελέγη για «την προσωπικότητα και την εμπειρία του», στην επιστροφή του μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Επίσης, μια θέση στην προεπιλογή έχει ο Μίροσλαβ Κλόζε, καθώς ο βετεράνος στράικερ της Λάτσιο διεκδικεί την παρουσία του σε τέταρτη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντίθετα, ο Γερμανός ομοσπονδιακός άφησε εκτός προεπιλογής τον επιθετικό της Φιορεντίνα, Μάριο Γκόμεζ, ενώ δεν επέλεξε τον τερματοφύλακα του Αμβούργου, Ρενέ Άντλερ, προτιμώντας τους Ρόμαν Βαϊντενφέλερ και Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ πίσω από τον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος θα είναι βασικός.

Παράλληλα, ο Λεβ κάλεσε αρκετούς νεαρούς στην προεπιλογή και συγκεκριμένα τους Λέον Γκορέτσκα και Μαξ Μάιερ (οι οποίοι έκαναν πολύ καλή «παρθενική» σεζόν στην Μπουντεσλίγκα), καθώς και τους Έρικ Ντουρμ, Ματίας Γκίντερ, αλλά και τον... άσημο Σκόντραν Μουστάφι της Τζένοα.

Η προεπιλογή της Γερμανίας για το Μουντιάλ:

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Ρόμαν Βαϊντενφέλερ (Ντόρτμουντ), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (Ανόβερο)

Αμυντικοί: Τζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου), Έρικ Ντουρμ (Ντόρτμουντ), Κέβιν Γκροσκρόιτς (Νόρτμουντ), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Μάρτσελ Γιάνσεν (Αμβούργο), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Περ Μερτεζάκερ (Άρσεναλ), Σκόντραν Μουστάφι (Σαμπντόρια), Μάρτσελ Σμέλτσερ (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Λαρς Μπέντερ (Λεβερκούζεν), Γιούλιαν Ντράξλερ (Σάλκε), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Λέον Γκορέτσκα (Σάλκε), Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν Μονάχου), Αντρέ Χαν (Άουγκσμπουργκ), Σάμι Κεντίρα (Ρεάλ Μαδρίτης), Τόνι Κρόος (Μπάγερν Μονάχου), Μαξιμίλιαν Μάιερ (Σάλκε), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ), Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ), Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ), Αντρέ Σούρλε (Τσέλσι), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου)

Επιθετικοί: Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο), Κέβιν Φόλαντ (Χοφενχάιμ)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις