Φ. Σάντος: «Πάμε για πρόκριση, δύσκολα θα μείνω στην Ελλάδα»

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 14:11
UPD:14:19
EUROKINISSI
A- A A+

Αυτή τη φορά ο Φερνάντο Σάντος δεν θα καλέσει για προετοιμασία περισσότερους ποδοσφαιριστές από όσους μπορεί να πάρει στη Βραζιλία, δηλαδή 23, όπως ο ίδιος διευκρίνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ».

Ο απερχόμενος Πορτογάλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας αναφέρθηκε επίσης στις αντιπάλους της Εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ και δήλωσε αισιόδοξος για μια καλή πορεία στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

«Θα καλέσω 23 παίκτες κι όχι 25 όπως στην προηγούμενη διοργάνωση. Κατάλαβα ότι δεν ήταν η κατάλληλη απόφαση να πάρω παραπάνω παίκτες, γιατί στο Euro 2012 ήμουν αναγκασμένος να κόψω δύο. Αυτό, εκτός του ότι είναι άσχημο να το λες στους ποδοσφαιριστές δημιουργεί και νευρικότητα όταν όλοι ξέρουν πως κάποιοι θα κοπούν από την τελική αποστολή» διευκρίνσε.

«Επίσης, αυτοί που μένουν μπορεί να πουν μετά πως είναι κρίμα ότι κόπηκαν κάποιοι. Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι, όπως μας υποχρεώνει και η FIFA, έχουμε επιλέξει άλλους επτά παίκτες. Ίσως να είναι λάθος της FIFA να βάζει αυτό το όριο για τους 30 παίκτες» πρόσθεσε.

«Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές που είναι πιθανό να κληθούν είναι από ένα σύνολο 40-45 ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση της FIFA. Στις 19 Μαΐου θα ανακοινώσουμε την τελική αποστολή, αν και η τελική 23άδα μπορεί να σταλεί στη FIFA μέχρι τις 2 Ιουνίου» συμπλήρωσε.

Για το κλίμα στην Εθνική μετά τη διαμάχη μεταξύ Κατσουράνη και Μανιάτη είπε ότι «δεν μου άρεσε αυτό που είδα. Όχι επειδή είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές διεθνείς παίκτες, αλλά κι επειδή δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια επεισόδια γενικότερα. Δυστυχώς τέτοια πράγματα βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα και δεν βγάζει καλή εικόνα προς τα έξω».

Θέμα πλέον δεν υφίσταται, καθώς όπως διαβεβαίωσε ο Σάντος «έχει επιλυθεί κι αυτή τη στιγμή ούτε που με απασχολεί. Αυτό δεν υφίσταται ως θέμα. Είναι πολύ εύκολο να κατανοήσει κανείς τι εννοούμε με αυτό. Όποιος δεν θέλει...».

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί πως η Εθνική χρειάζεται να παίξει καλύτερα από τα προκριματικά για να περάσει στο β΄ γύρο, απάντησε: «Ένα επίπεδο απόδοσης κοντά σε αυτό που είχαμε στα μπαράζ με τη Ρουμανία μπορεί και να είναι αρκετό για να περάσουμε στην επόμενη φάση [...] Είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Για τους αντιπάλους της Εθνικής, με πρώτη την Κολομβία, είπε: «Έρχεται με μεγάλη όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει μια φουρνιά πολύ ικανών ποδοσφαιριστών, που πρωταγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες. Παίζει κοντά στη χώρα της και θα έχει μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της. Έχει βοηθηθεί πολύ από τον κ. Πέκερμαν, που ξέρει από πάγκους εθνικών ομάδων. Έχει μετατρέψει μια ομάδα που παραδοσιακά είχε πολύ ταλέντο να είναι πιο κυνική και να παίρνει αυτό που θέλει».

Για την Ιαπωνία ανέφερε: «Είναι η ομάδα που με εξέπληξε περισσότερο από αυτές που παρακολούθησα. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση τον Χόντα ή τον Καγκάουα, αλλά με εξέπληξε με τον τρόπο που αγωνίζεται, πόσο οργανωμένη είναι και πόσο ομάδα είναι. Είναι μια ομάδα με πολύ λίγα αδύναμα σημεία».

Όσο για την Ακτή Ελεφαντοστού; «Είναι η περισσότερο απρόβλεπτη από τις άλλες ομάδες. Έχει μάθει να ζει με τα ''κέφια'' που έχουν σε κάθε παιχνίδι οι σταρ της, γι’ αυτό και παρουσιάζει τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, όχι μόνο από αγώνα σε αγώνα, έχοντας εξαιρετικά διαστήματα, αλλά και κακά. Αυτό εμάς δεν μπορεί να μας εφησυχάζει, γιατί πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό που μπορεί να παρουσιάσει ο αντίπαλος».

Απαντώτας για το μέλλον του και το αν θα έμενε στην Εθνική αν δεν έβρισκε πρόταση, απάντησε ότι «δεν είναι και σωστό να το λέμε, σαν να είναι η Εθνική η τελευταία επιλογή. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν [...] Στην Ελλάδα το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να μείνω. Είναι πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν την απόφασή μου για το μέλλον μου κι ένας τέτοιος παράγοντας είναι και το οικονομικό». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις