Μήλον της Έριδος η «Νέα Ελλάδα»

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 18:48
UPD:18:53
neaellada.gr

Η μάχη για την «πατρότητα» του συνθήματος «Νέα Ελλάδα» έχει μεταφερθεί και στον κυβερνοχώρο αφού φαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσηςκατοχύρωσε το domain name neaellada.gr.

A- A A+

«Πόλεμος» για τη χρήση του όρου «νέα Ελλάδα» έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως υιοθέτησε το όραμα της Ν.Δ. λόγω του πανικού του να μη μείνει πίσω. 

«Είχε τέτοια απήχηση το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα που το υιοθέτησαν ακόμη και εκείνοι που πολεμάνε τη νέα Ελλάδα με κάθε τρόπο. Ακόμα και εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν στο τέλμα που εμείς ξεπερνάμε», σημείωσε το Σάββατο ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην Τρίπολη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είδαν και απόειδαν και άρχισαν και εκείνοι να μιλάνε για τη νέα Ελλάδα […] το υιοθέτησαν μάλιστα και ως σύνθημα. Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το Δημόσιο. Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια [...] ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις». «Αυτοί», συμπλήρωσε, «ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' το χθες».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα εξαπέλυσε και η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, τονίζοντας πως «στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα».

«Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…», πρόσθεσε.

neaellada.gr από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη για την «πατρότητα» του συνθήματος «Νέα Ελλάδα» έχει μεταφερθεί και στον κυβερνοχώρο αφού φαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατοχύρωσε το domain name neaellada.gr σε ιστοσελίδα με κόκκινο φόντο και με τα λογότυπα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε εμφανές σημείο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακή την έννοια της νέας Ελλάδας, λέγοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: 

«Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Και ξέρετε κάτι; Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή