Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γλέζου

Διαστρέβλωση της πρότασής του για εσωτερικό δανεισμό καταγγέλει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 14:17
UPD:18:07
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

A- A A+

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η πρόταση του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι διακόψουν τη χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην Τρίπολη, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «νέα ρουκέτα του ΣΥΡΙΖΑ», αφού ο επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιό του «μας αποκάλυψε ότι έχουν σκοπό, λέει, να κάνουν αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα πέρα από ένα όριο».

PRIMEMINISTERGR

«Αν αυτό το πίστευε ο κόσμος θα είχαμε αυτόματη φυγή καταθέσεων. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος αυτές τις θεωρίες από αυτούς τους ανθρώπους δεν τις παίρνει σοβαρά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν ζημιά στη χώρα με την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό», συνέχισε. 

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι η θέση του κ. Γλέζου σημαίνει «αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο».

Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος πως «σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία».

Σε σημερινή δήλωσή του, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον Πρωθυπουργό και τον κατηγορεί ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

«Ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης», τονίζει ο κ. Γλέζος.

Επίσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, αν χρειαστεί, ο φτωχός λαός θα καλύψει εθελοντικά τον εσωτερικό δανεισμό, καθώς έπραξε κάτι ανάλογο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Επιτρέπεται η διαφωνία, αλλά δεν επιτρέπεται η διαστρέβλωση. Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις, ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα», διευκρίνισε.

Απαντώντας στον κ. Γλέζο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Για να σταματήσει επιτέλους η “καραμέλα” περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής: “Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο”».

«Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα "πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;". Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στρέφοντας τα βέλη του στον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί «μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση».

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σαμαρά, θα μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική του, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη σωτηρία της χώρας. Κύριε Σαμαρά είστε η Ελλάδα τους χθες που φεύγει», συμπλήρωσε.

Το σχόλιο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αναπάντητο από τον κ. Κεδίκογλου ο οποίος παρατήρησε πως «όλη η Ελλάδα ξέρει ποια είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις ύβρεις μέσω του κ. Σκουρλέτη και να απαντήσει στα ακόλουθα: 

- Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν αποδοκίμασε ακόμα την θέση Γλέζου, περί «αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού», που  ισχυρίζεται ότι αποτελεί και την επίσημη θέση του κόμματός του;
-Έτσι  σκέπτεται  να χρηματοδοτήσει  ο κ. Τσίπρας την ελληνική οικονομία;
- Αντιλαμβάνεται τι επιπτώσεις έχει για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας μόνο και μόνο η αναφορά σε «αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό»;

«Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάνω από τις όποιες κομματικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, υπάρχει η Ελλάδα! Γι αυτό ας σταματήσουν αμέσως τις ανοησίες τους», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή