ΗΠΑ: Προκλητική η επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 20:18
UPD:20:23
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

«Αυτό το ταξίδι είναι προκληκτικό και περιττό, η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία» είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ.

A- A A+

Προκλητική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμέα.

«Αυτό το ταξίδι είναι προκληκτικό και περιττό, η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία» είπε, ενώ αναφερόμενος στην προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία, επανέλαβε πως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν «τα παράνομα βήματα της Ρωσίας».

Σε ανάλογο μήκος κύματος νωρίτερα, και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έκανε λόγο για «ανάρμοστη» επίσκεψη.

EURONEWS

«Πιστεύω ότι η επίσκεψή του στην Κριμαία είναι ανάρμοστη», δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν.

«Θεωρούμε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία είναι παράνομη και δεν την αναγνωρίζουμε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πούτιν: Αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια

Κατά την επίσκεψή του πάντως ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων πως η επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία «αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της Σεβαστούπολης, στην ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία τον Μάρτιο, όπου νωρίτερα επιθεώρησε τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή