Λετονία: Την αποσχιστική σημαία του ουκρανικού Ντονέτσκ ανέμισαν Ρώσοι

Σε εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη
Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 18:36
UPD:18:48
REUTERS/INTS KALNINS

Η σημαία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κυμάτισε την Παρασκευή στη Ρίγα, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας.

A- A A+

Η σημαία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κυμάτισε την Παρασκευή στη Ρίγα από μέλη της ρωσικής μειονότητας της Λετονίας στη διάρκεια της τελετής για την 69η επέτειο για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το επεισόδιο επέκρινε έντονα το υπουργείο Εξωτερικών. «Είναι λυπηρό που υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να διαταράξουν την τελετή με τέτοιες προκλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κάρλις Άιχενμπαουμς.

Ομάδα η οποία αποτελείτο κυρίως από μέλη της ρωσικής μειονότητας συγκεντρώθηκε μπροστά από μνημείο για τη σοβιετική νίκη στη Ρίγα, την ώρα που βετεράνοι παρουσίαζαν τα μετάλλιά τους.

Ο φιλορώσος ακτιβιστής Βλαντίμιρς Λίντερμανς και οι σύντροφοί του κυμάτισαν μια μεγάλη μαύρη - μπλε - κόκκινη σημαία των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, εν μέσω πολλών ρωσικών σημαιών.

Ο κ. Λίντερμανς είχε προσπαθήσει μάταια το 2012 να γίνει η ρωσική επίσημη γλώσσα της Λετονίας, πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με δύο εκατομμύρια κατοίκους, το ένα τέταρτο των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής.

«Οι άνθρωποι που μάχονται σήμερα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ επιθυμούν την ελευθερία και τον σεβασμό του νόμου (…) και είμαι εδώ για να τους υποστηρίξω», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή