Apple: Φήμες περί συνομιλιών για την αγορά της Beats Electronics αντί 3,2 δισ.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 11:16
UPD:11:17
REUTERS/ALY SONG

Η αρχική αναφορά στο θέμα έγινε από τους Financial Times, οι οποίοι, επικαλούμενοι πηγή, αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

A- A A+

Σε συνομιλίες για την αγορά της Beats Electronics (κατασκευάστρια ακουστικών/ υπηρεσία streaming μουσικής) βρίσκεται η Apple, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται, ο αμερικανικός κολοσσός ενδέχεται να πληρώσει μέχρι και 3,2 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το BBC, η συμφωνία ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Apple, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρού «προγεφυρώματος» για την εταιρεία στον χώρο της μουσικής, που αναμένεται να δει πολύ ισχυρή ανάπτυξη μέσα στα επόμενα έτη.

Η αρχική αναφορά στο θέμα έγινε από τους Financial Times, οι οποίοι, επικαλούμενοι πηγή, αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Beats Electronics ιδρύθηκε to 2008 από τον μουσικό παραγωγό Τζίμι Άιοβιν και τον διάσημο αστέρα της hip hop, Dr Dre. Μέχρι πρότινος ήταν γνωστή για τα ακουστικά της, ενώ σχετικά πρόσφατα ίδρυσε και μια συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικής.

Οι φήμες περί αγοράς έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά στον χώρο της διαδικτυακής μουσικής, καθώς η Apple πουλά ήδη τραγούδια μέσω του iTunes, ενώ πέρυσι ξεκίνησε και τη λειτουργία του το iTunes Radio.

Η συγκεκριμένη κίνηση, εάν τελικά γίνει, ενδεχομένως να αποτελέσει κομβικό σημεία για την στρατηγική της Apple σχετικά με τις μεγάλες εξαγορές, καθώς επί Στιβ Τζομπς η εταιρεία ήταν διστακτική απέναντι σε τέτοιες κινήσεις. Απεναντίας, άλλοι μεγάλοι «παίκτες» του χώρου, όπως η Google και το Facebook, έχουν προβεί σε «μπαράζ» τέτοιων κινήσεων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, η Apple τελευταία φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς, παρά τις φήμες για την ανάπτυξη ενός smartwatch και μίας νέας, «έξυπνης» τηλεόρασης, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι καινούριο. Η πιθανή συμφωνία για την αγορά της Beats Electronics ενδεχομένως να σηματοδοτήσει μία ανανέωση της προσέγγισής της στην ψηφιακή μουσική, η οποία το 2001 με το iPod και το 2003 με το iTunes έφερε επανάσταση στον κόσμο της μουσικής. Ωστόσο, το μερίδιό της μειώνεται σταδιακά λόγω της «προέλασης» ανταγωνιστών όπως η Amazon, ενώ παράλληλα πολλοί καταναλωτές στρέφονται προς το online streaming.

Προτεινόμενα για εσάς