Εντείνονται οι διεργασίες στη ΝΔ εν όψει εκλογών

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 10:32
UPD:10:45
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Εντείνονται οι διεργασίες στη ΝΔ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έχουν σε λίγη ώρα κοινή εμφάνιση στο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Φέτος για πρώτη φορά οι πόρτες του ιδρύματος στη Φιλοθέη θα είναι ανοιχτές και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσουν το «παρών» όλα τα καραμανλικά στελέχη του κόμματος προκειμένου να στείλουν  το μήνυμα της ενότητας. 

Χθες ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος αναφέρθηκε στους δύο κινδύνους για τη ΝΔ, τη χαλαρότητα της ψήφου, αλλά και των στελεχών του κόμματος και την αποχή από την κάλπη.

Για μεν το πρώτο ο φόβος του Μαξίμου είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι μπορεί να προσέλθουν στην κάλπη «θυμωμένοι» πιστεύοντας ότι έτσι θα «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να καταδείξει το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών που, κατά το Μαξίμου, αφορά το ίδιο το μέλλον της χώρας και δεν είναι άλλο από τη σταθερότητα και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Για τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, υπουργούς και βουλευτές η εντολή είναι τις επόμενες ημέρες που θα κλείσει και η Βουλή να βγουν και να οργώσουν την επαρχία. «Δεν επιτρέπεται χαλαρότητα, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός», λένε στο Μαξίμου και στη Συγγρού.

Όσο για την αποχή από την κάλπη, βουλευτής της ΝΔ με μακρόχρονη θητεία, σημειώνει ότι αυτή είναι «διπλής ανάγνωσης». Μπορεί κάλλιστα εκτός από τον «θυμωμένο» να μην προσέλθει κι ο ψηφοφόρος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.

Το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ξεκίνησε ήδη η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε περισσότερα από 20ο.000 νοικοκυριά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή