Μπάσκετ: Νικητής ο ΠΑΟΚ στο «θρίλερ» της Κηφισιάς

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 22:13
UPD:22:51
MotionTeam

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα 79-75 από το «Ζηρίνειο» απέναντι στη Νέα Κηφισιά, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στους ημιτελικούς, όπου θα παίξει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα των βορείων προαστίων, που είχε έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία λεπτά, ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις της κατακτώντας την τιμητική πέμπτη στην πρώτη παρουσία της στην ανώτατη κατηγορία. 

Ο «Δικέφαλος» είχε υπό έλεγχο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε ότι θα έφτανε σε μία άνετη νίκη, όταν προηγήθηκε 23-17 στο 1ο δεκάλεπτο και 42-31 ημίχρονο.

Το «χαμηλό» σχήμα του Παπαθεοδώρου, όμως, όταν στην έναρξη της τρίτης περιόδου έπαιξε με 3 γκαρντ, αποδείχθηκε σωστή επιλογή και οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Βασίλιεβιτς στο 29΄ μειωσαν σε 54-57, ενώ στο 37΄ ισοφάρισαν σε 65-65.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τους Κούπερ και Χαραλαμπίδη, ο Ψαθάς μείωσε στον πόντο (68-69 στο 38΄) και τότε τα «αίματα άναψαν». To επιθετικό φάουλ του Βασίλιεβιτς στον Μαργαρίτη έβγαλε εκτός εαυτού τον Σέρβο, όπως και τον Παπαθεοδώρου, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τον αγώνα.

Οι δύο τεχνικές ποινές έστειλαν τον Χαραλαμπίδη στη γραμμή των βολών (3/5) και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεφύγει. Τσαλδάρης και Κακιούζης μείωσαν πάλι στους τρεις (72-75), αλλά το «ζεστό χέρι» των φιλοξενούμενων από τη γραμμή των βολών τούς χάρισε την πρόκριση με 79-75.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις