«Κυβερνοβανδαλισμοί» στην ψηφιακή Δανία του Minecraft

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 11:43
UPD:11:44
Μinecraftforum.net

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, μεγάλες σημαίες των ΗΠΑ υψώθηκαν στην περιοχή εκκίνησης, καθώς και άλλα αμερικανικά σύμβολα.

A- A A+

«Κυβερνοβάνδαλοι» χτύπησαν στην ψηφιακή αναπαράσταση της Δανίας που δημιουργήθηκε στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού Minecraft, προκαλώντας καταστροφές.

Ειδικότερα, κάποια τμήματα της ψηφιακής Δανίας φαίνεται πως «ανατινάχτηκαν», παρά το μπλοκάρισμα της χρήσης «δυναμίτη» από τους δημιουργούς της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, μεγάλες σημαίες των ΗΠΑ υψώθηκαν στην περιοχή εκκίνησης, καθώς και άλλα αμερικανικά σύμβολα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία γεωγραφικών δεδομένων της Δανίας, η οποία και βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ψηφιακού μοντέλου της χώρας, στόχος αυτών των πράξεων ήταν η προσέλκυση προσοχής, ενώ, όπως αναφέρθηκε, οι ζημιές έχουν επιδιορθωθεί.

Αν και η χρήση του (εικονικού) δυναμίτη είχε μπλοκαριστεί, χρήστες ανακάλυψαν ότι μπορούσε να πυροδοτηθεί «λαθραία», εάν κρυβόταν μέσα σε καροτσάκια. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κρις Χάμεκεν, εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας, το περιστατικό εντάσσεται και αυτό στην ίδια τη φύση του Minecraft, ενώ ήταν οι ίδιοι οι παίκτες/ επισκέπτες οι οποίοι επισκεύασαν τις ζημιές, περνώντας το επόμενο πρωί γρασίδι και λουλούδια.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή Δανία δεν κατασκευάστηκε «με το χέρι», αλλά μέσω ειδικού αλγορίθμου, ο οποίος χρησιμοποίησε τα τοπογραφικά δεδομένα της χώρας και δημιούργησε το «τελικό προϊόν». Από τις αρχές του μήνα, η εν λόγω «ρεπλίκα» έχει γίνει downloaded πάνω από 220.000 φορές.

Προτεινόμενα για εσάς