Στ. Θεοδωράκης: Ναι σε συνεργασίες υπό όρους

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 10:58
UPD:13:25
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Το Ποτάμι, δεν έρχεται για να κάνει ξανά πρωθυπουργό το Σαμαρά ή να κάνει πρωθυπουργό μια φορά τον Τσίπρα», δήλωσε μιλώντας το πρωί στο ΒΗΜΑ FM, ο πρόεδρος του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε, το Ποτάμι, δε θα συνεργαστεί με το Σαμαρά, δε θα συνεργαστεί με τον Τσίπρα και «θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον Βενιζέλο».

Διευκρίνισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία στις περισσότερες από τις 20 προτάσεις που θα καταθέσει στα άλλα κόμματα το Ποτάμι μετά τις ευρωεκλογές.

«Εάν συμφωνήσουμε σ’ αυτά τα βασικά σημεία και πούμε ότι προχωράμε, στα 17 σημεία συμφωνούμε και στα τρία δεν συμφωνούμε, τότε θα προχωρήσουμε. Όποιος και αν είναι αυτός», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως είναι κρίσιμο να δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα πρώτα, πριν φτάσουμε στο ζήτημα των συνεργασιών.

Ο κ. Θεοδωράκης, δήλωσε πως ποτέ δεν υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, και πως παρά το ότι τον έχει υποστηρίξει με άρθρα του σε ζητήματα που αφορούν τις μειονότητες, τους μετανάστες και τη διαφάνεια, σε άλλα ήταν επικριτικός.

Αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική, πριν τις εκλογές του 2012.

Ο κ. Θεοδωράκης, καυτηρίασε, το διορισμό του πρώην γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, λέγοντας πως βγαίνουν «σκελετοί». Διερωτήθηκε «Από που κι ως που και με ποιο δικαίωμα», διορίζει ο πρωθυπουργός ανθρώπους «που έχουν δοκιμαστεί στην πολιτική τόσα χρόνια και έχουν αποτύχει».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή