«Δεν απειλείται η κυβερνητική συνεργασία»

Τι λένε στην κυβέρνηση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 09:01
UPD:09:11
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Προχωρά ο σχεδιασμός του Μαξίμου, παρά τα σύννεφα που προκλήθηκαν από την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 φρόντισε, όχι άνευ λόγου, να ξεκαθαρίσει ότι «η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα» και ότι «δεν πρόκειται να απειληθεί σε καμία περίπτωση». Τόνισε ακόμη πως: 

  • Θέλει το αποτέλεσμα της κάλπης να του «δώσει το δικαίωμα να βγούμε από την κρίση για τα καλά», ότι «δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα»
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ «κερδοσκοπεί στην οδύνη του λαού μας» (αναφερόμενος στις εξαγγελίες για δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο)
  • Ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε από την κρίση και πως «όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί κι αυτός»
  • Η μόνη αρμόδια για τη Χρυσή Αυγή είναι η Δικαιοσύνη, αλλά η προσωπική του θέση είναι να μην τεθεί εκτός νόμου.

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι παρά τους «δραματικούς» τόνους του ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική σταθερότητα δεν κινδυνεύει, διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλει η αντιπολίτευση.

Ωστόσο αρκετά στελέχη της Ν.Δ. δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί -όπως λένε- το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του «μετέτρεψε τις επικείμενες εκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση» κάτι που επεδίωκε από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση από κοινού με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος τις είχε επεξεργαστεί πριν από δύο χρόνια, εντός της εβδομάδας θα κάνει και την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση, είτε στην Αθήνα σε εκδήλωση του κ. Κουμουτσάκου, είτε στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή θα γίνει κοινή εμφάνιση με τον Κώστα Καραμανλή στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει εκπονήσει πρόγραμμα με περιοδείες, εμφανίσεις και ομιλίες υπουργών, βουλευτών και υποψήφιων ευρωβουλευτών ανά την επικράτεια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή