Νέος διευθύνων σύμβουλος για τη Nokia

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:44
UPD:12:44
REUTERS/LEHTIKUVA
A- A A+

Η Nokia ανακοίνωσε την επιλογή του πρώην επικεφαλής της Nokia Solutions and Networks, Rajeev Suri, για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Η ανακοίνωσε έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος συσκευών της Nokia από την αμερικανική Microsoft. Ο 46χρονος Suri θα αντικαταστήσει τον Risto Siilasmaa, ο οποίος εκτελούσε χρέη προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Siilasmaa, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της φινλανδικής εταιρείας, ανέλαβε και τα καθήκοντα του Stephen Elop, όταν αυτός αποχώρησε για να ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft, εν όψει της τότε επικείμενης εξαγοράς του τμήματος συσκευών.

Ο Rajeev Suri, ινδικής καταγωγής, εντάχθηκε στο δυναμικό της Nokia το 1995 και το 2009 ανέλαβε επικεφαλής της Nokia Solutions and Networks (NSN). Η NSN αποτελεί το τμήμα της Nokia που ασχολείται με την παροχή λύσεων και εξοπλισμού σε επιχειρήσεις, ενώ αποτελεί την εξέλιξη της κοινοπραξίας των Nokia και Siemens, η οποία λύθηκε μόλις το 2012.

Σύμφωνα με το Reuters, o Suri έγινε ο κύριος υποψήφιος για την ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου της Nokia μετά την επιτυχία του στην NSN να καταστήσει την επιχείρηση επικερδή, μέσω περικοπών δαπανών και πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Η «νέα» Nokia, χωρίς το τμήμα συσκευών που κατέληξε στη Microsoft, θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: στην NSN, στα συστήματα πλοήγησης Here και στις πατέντες που θα διαχειρίζεται η μονάδα Advanced Technologies.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα κεφαλαιακής βελτίωσης συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει μείωση των χρεών, επαναγορά μετοχών, διανομή πλεονασματικού κεφαλαίου σε μετόχους κλπ.

 

Προτεινόμενα για εσάς