Τρία νέα Nokia Lumia με Windows Phone 8.1

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 12:37
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Ο πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop παρουσιάζει Nokia Lumia 930.

A- A A+

Από το βήμα του Microsoft Built 2014, του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας, ο πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop, παρουσίασε τρεις νέες συσκευές Nokia Lumia, οι οποίες ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1.

Το Nokia Lumia 930 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών full HD και θα διατεθεί σε ποικιλία εναλλακτικών χρωμάτων. Η συσκευή θα διαθέτει ακόμα ενσωματωμένη κάμερα ανάλυσης 20 Megapixel PureView, με οπτικά μέρη της Carl Zeiss και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800, χρονισμένο στα 2,2 GHz.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτελεί η ενσωμάτωση του νέου χαρακτηριστικού «Living Images», το οποίο επιτρέπει την προβολή τμήματος ενός βίντεο, μέσα σε μία φωτογραφία. Έτσι, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Nokia Story Teller οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ιδιαίτερα slideshows, στα οποία θα περιλαμβάνονται τόσο βίντεο όσο και φωτογραφίες.

REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Επίσης, το Lumia 930 θα διαθέτει τέσσερα υψηλής απόδοσης μικρόφωνα, που θα επιτρέπουν κατά την λήψη βίντεο την καταγραφή ήχου σε ποιότητα Dolby Surround ή στερεοφωνικό, ανάλογα με την ποιότητα λήψης. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2014, μέσω των δικτύων διανομής περισσότερων των 100 παρόχων κινητής τηλεφωνίας, παγκοσμίως.

CNETTV

Οι επόμενες δύο συσκευές που παρουσιάστηκαν είναι τα Lumia 630 και 635, που κατατάσσονται στην κατηγορία entry-level. Το Lumia 630 θα αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς και εξαιρετικά οικονομικού Lumia 520. Η συσκευή θα είναι dual SIM και θα υποστηρίζει μόνο δίκτυα 3G. Αντίθετα, το 635 θα υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα LTE/ 4G. 

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ενσωματώνουν επεξεργαστή Snapdragon 600, τεσσάρων πυρήνων, χρονισμένο στα 1,2 GHz, η οθόνη τους είναι διαγωνίου 4,5 ιντσών, ενώ η ενσωματωμένη κάμερα θα είναι ανάλυσης 5 Megapixel. Οι εν λόγω οικονομικές συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε Ασία και Ινδία τον Μάιο και στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Τέλος, από τη Nokia ανακοινώθηκε ότι όλες οι προγενέστερες συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 8.1 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προτεινόμενα για εσάς