Nokia: Εργοστάσιο στην Ινδία εκτός συμφωνίας με Microsoft

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:04
UPD:14:36
REUTERS/DADO RUVIC

Σύμφωνα με το Reuters, η Nokia θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, αναλαμβάνοντας κατασκευαστικό έργο που θα της αποδίδει η Microsoft.

A- A A+

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης φορολογικής διαμάχης με τις ινδικές αρχές, η Nokia ανακοίνωσε ότι τελικά το εργοστάσιο στο Chennai δεν θα αποτελέσει μέρος της επικείμενης συμφωνίας εξαγοράς από τη Microsoft.

Σύμφωνα με το Reuters, η Nokia θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, αναλαμβάνοντας κατασκευαστικό έργο που θα της αποδίδει η Microsoft. Εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρείας, στην Ινδία, τόνισε ότι «το εργοστάσιο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει μέρος της επικείμενης συμφωνίας εξαγοράς με τη Microsoft».

Μάλιστα, τονίστηκε ότι «εάν οι εγκαταστάσεις δεν μεταφερθούν στο νέο ιδιοκτήτη, τότε θα υπάρξει σχετική συμφωνία παροχής έργου προς τη Microsoft». Το εργοστάσιο της Nokia στο Chennai είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και απασχολεί, σύμφωνα με τη Nokia, σχεδόν 6.600 εργαζομένους.

Η ινδική κυβέρνηση έχει εγείρει θέματα που σχετίζονται με διαφυγόντες φόρους και μπλοκάρει έτσι την μεταφορά του εργοστασίου στη Microsoft, στα πλαίσια της ευρύτερης εξαγοράς του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia προσέφερε, τον προηγούμενο μήνα, στους εργαζομένους του εργοστασίου πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου μέσω συνταξιοδότησης. Επίσης, όπως τονίστηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ινδικό ανώτατο δικαστήριο, η Nokia δεν επιθυμεί την επί μακρόν λειτουργία του εργοστασίου υπό το καθεστώς που περιγράφηκε πιο πάνω.

Αντίθετα, τονίστηκε ότι αν οι φορολογικές διαφορές δεν λυθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, είναι πολύ πιθανό το εργοστάσιο να κλείσει οριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς