Πεπ Γκουαρντιόλα: «Πρέπει να πετύχουμε περισσότερα γκολ»

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 15:44
UPD:16:00
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Στην αγωνιστική...ανάσταση του Φρανκ Ριμπερί ποντάρει πολλά ο τεχνικός της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει της αυριανής ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ισπανός περιμένει ότι ο Γάλλος άσος θα παίξει με τον ίδιο...θυμό που έπαιξε κι εναντίον της Βέρντερ Βρέμης, ενώ τον χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο για τους Βαυαρούς.

«Ο Φρανκ (σ.σ. Ριμπερί) είναι εξαιρετικά σημαντικός παίκτης γι' αυτό το σύλλογο, για την ομάδα. Με τη Βέρντερ έπαιξε με...θυμό. Χρειάζεται αυτή την επιθετικότητα, χρειάζεται να παίζει με θυμό κι επειδή είναι μεγάλος μαχητής οι φίλαθλοι τον αγαπούν ιδιαίτερα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μπάγερν, πάντα αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο και χρειαζόμαστε τον καλύτερο Ριμπερί».

Ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει καλά ότι ο Ρεάλ δεν θα κατέβει στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς, για να κρατήσει το υπέρ της 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την περασμένη Τετάρτη. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα στήσει με τέτοιο τρόπο την ομάδα του για να κρατήσει το αποτέλεσμα που έχει από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Αυτό θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Εμείς ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε κι αυτό είναι να πετύχουμε περισσότερα από ένα γκολ. Η Ρεάλ είναι μια γρήγορη ομάδα, οπότε οφείλουμε να έχουμε καλό στήσιμο όταν δεν έχουμε τη μπάλα στην κατοχή μας. Το καλύτερο είναι να τους κρατήσουμε πολύ μακριά από την εστία μας».

Επανέλαβε ότι «η Ρεάλ δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μπέιλ» κι ότι «όλοι οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει είναι ικανοί για τη ζημιά.»

Τους παίκτες εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός, που είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Ρεάλ, τόνισε: «Η Ρεάλ έρχεται εδώ με πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά γνωρίζει επίσης ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν εδώ. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση για να σκοράρουμε. Ταυτόχρονα να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις που θα κάνει η αντίπαλός μας. Παραμένουμε... πεινασμένοι και θέλουμε να γράψουμε ιστορία φτάνοντας στον τελικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις