Με «επιτήδεια πόρνη» παρομοίασε την πρόεδρο της Νότιας Κορέας η Πιονγιάνγκ

Πρωτοφανείς εκφράσεις, μετά την συνάντηση της Παρκ με τον Ομπάμα
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 15:06
UPD:15:14
REUTERS/KIM HONG-JI

Αφορμή για τον χαρακτηρισμό στάθηκε η συνάντηση της Παρκ Γκουέν Χάι με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

A- A A+

Την παρομοίωση της  προέδρου  της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν Χάι  με «επιτήδεια πόρνη» από πλευράς των βορειοκορεατικών αρχών προκάλεσε η συνάντηση της με  τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η οποία κατέληξε σε απειλές για αυστηρότερα μέτρα και οικονομικές κυρώσεις κατά της Β. Κορέας, αν  προχωρήσει σε τέταρτη πυρηνική δοκιμή.

Η Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας δήλωσε ότι «οι ενέργειες της Παρκ θυμίζουν ένα κορίτσι χωρίς σύνεση που πρόθυμα ικετεύει έναν γκάνγκστερ να δείρει κάποιον ή μία επιτήδεια πόρνη, η οποία ζητά από τον ωραίο άντρα της (προαγωγό)να βλάψει άλλους ανθρώπους, ενώ του παρέχει σεξ».

Η Επιτροπή συνέχισε αποκαλώντας την κ. Παρκ αισχρή συκοφάντη και προδότρια, μία βρώμικη «άνετη» γυναίκα για τις ΗΠΑ και «ποταπή πόρνη» που ξεπουλάει το έθνος.

Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν την οργή των Νοτιοκορεατών, αν αναλογιστεί κανείς ότι χιλιάδες Κορεάτισσες έγινα δούλες σε ιαπωνικά στρατιωτικά πορνεία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη δήλωσή της, η βορειοκορεατική οργάνωση καταλήγει πως η κ. Παρκ θα έπρεπε να δολοφονηθεί όπως ο πατέρας της,  ο τελευταίος δικτάτορας της  Νότιας Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή