Ν. Κορέα: Δοκιμή πυραύλου ικανού να πλήξει τη Β. Κορέα

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 15:16
REUTERS/YONHAP

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στη διεξαγωγή στρατιωτικών δοκιμών προχώρησε η Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύοντας επιτυχώς ένα νέο μοντέλο βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος είναι ικανός να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Κορέας, έχοντας εμβέλεια 310 μιλίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Μετά την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ, η Σεούλ έχει αναπτύξει νέους βαλλιστικούς πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών απειλών από την Πιονγιάνγκ.

Παρά την ιδιαίτερα κλειστή οικονομία της, η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς και εξελίσσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ενώ πρόσφατα αναζωπύρωσε την ένταση στην περιοχή με σειρά στρατιωτικών γυμνασίων και απειλές για πυρηνικές δοκιμές.

Αξιωματούχοι του στρατού της Σεούλ προσθέτουν ότι ανακαλύφθηκαν δύο μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το ένα εκ των οποίων συνετρίβη εντός της χώρας, στα οποία εντοπίστηκε φωτογραφικό υλικό από την προεδρική κατοικία στη Σεούλ.

Εκτιμούν, επιπλέον, ότι προέρχονταν από τη Βόρεια Κορέα, καθώς και ότι η Πιονγιάνγκ αναπτύσσει έναν μεγαλύτερο μη επανδρωμένο στόλο αεροσκαφών, καθιστώντας αναγκαία την εγκατάσταση εξελιγμένων συστημάτων ραντάρ, τα οποία να ανιχνεύουν έγκαιρα τέτοια αεροσκάφη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή