Οικονομική κρίση και μετανάστευση στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 14:51
UPD:14:53
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης στα συστήματα δημόσιας υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της ατζέντας της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο, η οποία ξεκινά της εργασίες της με το θέμα του e-health.

«Όλοι κατανοούμε ότι αυτές τις δύσκολες εποχές της  οικονομικής κρίσης, οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο ως Ευρωπαίοι για να παρέχουμε στους πολίτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, παρά το ότι ο πληθυσμός γηράσκει και παρά το γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί μας φθίνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης υποδεχόμενος τους ομολόγους στο γεύμα εργασίας στο Ζάππειο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ίδιος μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Φίλιππο Πατσαλή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να αναφερθούν και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Μπορεί να γίνει αναφορά στο MERS, στην κρίση η οποία προέκυψε. Ήταν μία νέα πρόκληση αυτών των ημερών και αυτής της εποχής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης (Δ) υποδέχεται τον Κύπριο υπουργό Υγείας Φίλλιπο Πατσιαλή (Α) , στην Άτυπη Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Πατσαλή, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις αυτή την περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μπορούμε και οι δύο να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στα δικά μας εθνικά συστήματα υγείας, έτσι ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που είναι καλύτερες υπηρεσίες υγείας με λιγότερα χρήματα. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μία πολύ καλή, μεταξύ μας, επικοινωνία, για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία».

GREEK EU PRESIDENCY

Εξάλλου, ο κ. Πατσαλής υπογράμμισε: «Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κάτω από το μνημόνιο συναντίληψης με την τρόικα και έχουν πολλές κοινές υποχρεώσεις. Ήταν μία ευκαιρία να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις, τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Τη μεταρρύθμιση των νοσοκομείων, την αυτονόμηση των νοσοκομείων και άλλες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας».

«Συζητήσαμε, επίσης, διμερή θέματα που αφορούν την παραπομπή ασθενών από την Κύπρο στην Ελλάδα. Για τις ανάγκες που έχει η Κύπρος στον τομέα της υγείας και πρέπει να εξυπηρετούνται εκτός Κύπρου. Είναι πρόθεσή μας να παίρνουμε αυτές τις υπηρεσίες από την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή