ΚΕΔΕ: Επιφυλάξεις για την αξιολόγηση υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 14:51
UPD:26/04/2014 09:23
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η ΚΕΔΕ τηρεί επιφυλακτική στάση «για την αντικειμενικότητα του συστήματος αξιολόγησης». Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

A- A A+

Επιφυλάξεις για την ουσία της αξιολόγησης αλλά και για τη χρονική συγκυρία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης εκφράζει η ΚΕΔΕ καλώντας τους δημάρχους να απέχουν κατά την προεκλογική περίοδο από την εφαρμογή της εγκυκλίου, υπενθυμίζοντας ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα αξιολόγησης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ορθή αξιολόγηση του προσωπικού» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το νομικό πλαίσιο, σημειώνει η ΚΕΔΕ, απαγορεύει την έκδοση πράξεων που αφορούν σε οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού «και αυτό για να προφυλάξει τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες από αυθαίρετες και χαριστικές μεταβολές».

Στην ουσία της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ τηρεί επιφυλακτική στάση «για την αντικειμενικότητα του συστήματος αξιολόγησης και ιδιαίτερα για το πρώτο στάδιο που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών».

Μάλιστα, καλεί τον υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη «προκειμένου να αποφευχθούν διαμαρτυρίες και ενστάσεις, αλλά και η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί ομαλά», να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα της εγκυκλίου του και να ορίσει  αμέσως μετά τις εκλογές, συνάντησή του με την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν ορισμένες πτυχές της διαδικασίας αξιολόγησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή