Κυρ. Μητσοτάκης: Αναχρονιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θα εμποδίσουν την αξιολόγηση

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 13:29
UPD:13:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μήνυμα στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, που αντιδρά στην εφαρμογή της αξιολόγησης, έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί». 

Όπως είπε, είναι προφανές ότι η αξιολόγηση «ξεβολεύει» μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ πως προσπαθεί για «λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού» να «αγκαλιάσει» τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους υπαλλήλους -για να τους επιβραβεύει- και όσους έχουν χαμηλή απόδοση -για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν. 

NAFTEMPORIKI.GR

«Οι Έλληνες πολίτες υπεβλήθησαν την τελευταία τετραετία σε σκληρές θυσίες και μεγάλες δοκιμασίες και το ελάχιστο που απαιτούν είναι ένας λειτουργικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας», κατέληξε. 

Αποφασισμένη για καταλήψεις φέρεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει από τη Δευτέρα σε καταλήψεις δημαρχιακών κτηρίων σε όλη τη χώρα.

Το πρωί, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της μετέβη στην ΚΕΔΕ ενώ αργότερα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να μην προχωρήσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων, την οποία κρίνει, επίσης, μη σύννομη με τα οριζόμενα από το νόμο.

Γι αυτόν τον λόγο έχει ζητήσει τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από την ΚΕΔΕ, να παρέμβουν με προσφυγή.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή