Μπάσκετ Α1: Μεγάλες νίκες για Ίκαρο και Ηλυσιακό

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 20:03
UPD:21:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 Ανδρών, όμως όχι μόνο δεν αδιαφόρησε μα συνέτριψε με 79-47 τον Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Παράταση στην ελπίδα της παραμονής πήρε ο ουραγός Ίκαρος μετά την πολύ σημαντική νίκη που σημείωσε στη Χαλκίδα με 96-88 επί του Κολοσσού Ρόδου, ενώ σε –ουσιαστικά- αδιάφορη αναμέτρηση, αφού ο Άρης έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ και τα Τρίκαλα την παραμονή τους, οι «κίτρινοι» επικράτησαν 88-57 στο «Αλεξάνδρειο».

Ο ΚΑΟΔ δεν έδειξε… οίκτο από τη δύσκολη θέση του Πανελευσινιακού, τον οποίο νίκησε με 81-68 στη Δράμα, ενώ «φιλί της ζωής» ήταν για τον Ηλυσιακό η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 78-77.

Μετά τη νίκη του Ηλυσιακού, η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά και χρειάζεται νίκη για να παραμείνει στα «σαλόνια» ή να ηττηθεί ο Ηλυσιακός από το Ρέθυμνο στην Κρήτη και ο Ίκαρος από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αφού υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία.

Στη Νέα Σμύρνη, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τις διαθέσεις τους, προηγούμενοι 31-15 στο 10΄. Παρά το 40-31 του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» καθήλωσαν το αχαϊκό συγκρότημα στους 16 πόντους για τα υπόλοιπα 20 λεπτά, φτάνοντας σε μια από τις ευκολότερες φετινές νίκες τους. 

Στο «Αλεξάνδρειο», το ξέσπασμα του Αρη στο 2ο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Με σερί 11-0 οι «κίτρινοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 πόντους στο 15΄ (32-18) και στη συνέχεια δεν ξανακοίταξαν πίσω τους.

Στα Ηλύσια, η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη από το τζάμπολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε φοβερή μάχη και ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Πίγκραμ να ευστοχεί στις τρεις βολές από φάουλ του Πέιν στην εκπνοή και να διαμορφώνει το τελικό 78-77.

Πλέον, η αθηναϊκή ομάδα χρειάζεται νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο Ρέθυμνο απέναντι στον ΑΓΟΡ για να ελπίζει στην παραμονή, σε διαφορετική περίπτωση αποχαιρετά την κατηγορία.

Στη Δράμα, ο Λάζερικ Τζόουνς σημείωσε 20 πόντους για τους γηπεδούχους που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε πλέι οφ, ενώ 16 πρόσθεσε ο Μάρκοβιτς, 15 ο Ζάρας και 11 ο Μπράουν. Ο Κάιλς, από την άλλη, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ελευσίνας με 19.

Στη Χαλκίδα, τέλος, ο Ίκαρος έπαιξε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο οπότε και «έχτισε» τη διαφορά που του επέτρεψε να φτάσει στην πολύτιμη νίκη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, που υποχρέωσε την ομάδα της Ρόδου σε 18(!) λάθη, ενώ έκαναν 7 κλεψίματα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις