Μπάσκετ: Πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός μετά το 82-71 επί του ΠΑΟΚ

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 17:40
UPD:18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο παίκτης του Παναθηναικού Δημήτρης Διαμαντίδης (αριστερά) μαρκάρεται από τον παίκτη του ΠΑΟΚ Γιώργο Μπόγρη (δεξιά) κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναικός για την 24η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ανδρών.

A- A A+

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου (24η αγωνιστική) ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με 82-71, εξασφάλισε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1.

Το ντέρμπι κράτησε μόλις ένα 10λεπτο, διάστημα στο οποίο ο «δικέφαλος» του Βορρά έμεινε κοντά στο σκορ (20-24). Από κει και πέρα οι «πράσινοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους, ξέφυγαν στο ημίχρονο με 14 πόντους (31-45) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην επανάληψη να πάρουν άνετα το ροζ φύλο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα, διατήρησε τη διαφορά του ενός βαθμού από τη Νέα Κηφισιά στη μάχη της 4ης θέσης και όλα είναι ανοιχτά στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Ο Στεφάν Λάσμε με 20 πόντους (8/13 διπ., 4/4 βολ.) ήταν μακράν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», που είχε άλλους τέσσερις παίκτες με τον ίδιο διψήφιο αριθμό πόντων (Διαμαντίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ούκιτς και Ράιτ πέτυχαν από 10). Ο Μπόγρης με 14 ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις