Πλατινί: «Ουδείς αποκλεισμός για το financial fair-play»

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 15:28
UPD:15:32
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

A- A A+

Δεν θα υπάρξει αποκλεισμός συλλόγου από ευρωπαϊκή διοργάνωση για παράβαση του «οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι», τουλάχιστον για φέτος, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Ο κανονισμός για το financial fair-play εισέρχεται σε φάση πλήρους εφαρμογής, ήτοι τα σωματεία που μετέχουν στις δύο διασυλλογικές διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα πρέπει να εμφανίζουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, διαφορετικά απειλούνται με κυρώσεις.

«Οι πρώτες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου. Αν όμως περιμένετε ΄΄αίμα και δάκρυα΄΄ θα απογοητευτείτε. Θα υπάρχουν κάποιες κυρώσεις, όχι όμως αποκλεισμοί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» δήλωσε ο Πλατινί στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien».

Η εξέλιξη θα είναι ευεργετική για αρκετές ομάδες της Ευρώπης, ιδιαιτέρως για κάποιες από τις μεγαλύτερες που δαπανούν για ενίσχυση δεκάδες εκατομμύρια, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα έσοδά τους, αλλά και όσους από τους ελληνικούς συλλόγους που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο αντιμετώπιζαν πρόβλημα στους προϋπολογισμούς τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις