Συνεργασία Apple – Shazam στην αναγνώριση μουσικών κομματιών

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 14:08
UPD:14:09
Shazam Entertainment Ltd
A- A A+

Η Apple σχεδιάζει την ενσωμάτωση μίας λειτουργίας αναγνώρισης μουσικών κομματιών στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα iOS 8, με τη συνεργασία της Shazam.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 8 να διαθέτει μία υπηρεσία αναγνώρισης μουσικών κομματιών, που θα συλλέγονται από τα ενσωματωμένα μικρόφωνα στις συσκευές iPhone και iPad.

Στη συνέχεια, οι ήχοι που θα έχουν συλλεχθεί θα πηγαίνουν στο cloud για περαιτέρω επεξεργασία και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας θα επιστρέφουν στον χρήστη. Η Apple φέρεται να συνεργάζεται στο συγκεκριμένο project με τη Shazam, η οποία διαθέτει ανάλογη τεχνογνωσία ενώ διαθέτει και εφαρμογές αναγνώρισης τραγουδιών.

Το σύστημα της Shazam λειτουργεί με τρόπο ανάλογο με αυτόν που περιγράφεται στο δημοσίευμα, οπότε ενδέχεται η Apple απλά να προωθήσει δεδομένα στην καταρχήν εφαρμογή της εταιρείας. Δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται με τις υπηρεσίες Weather και Stocks,

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο που εμπλέκει τον ψηφιακό βοηθό Siri, ο οποίος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της ταυτοποίησης. Σύμφωνα με τα σενάρια που υπάρχουν ο χρήστης θα μπορεί να ρωτά το Siri για την ταυτότητα του τραγουδιού και στη συνέχεια το iOS να χρησιμοποιεί δεδομένα για την αναζήτηση από εφαρμογές όπως το iTunes Radio ή άλλες μουσικές εφαρμογές.

Η Apple αναμένεται να κάνει μια προκαταρκτική παρουσίαση του επερχόμενου iOS 8 κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου. Πιθανότατα εκεί να ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία για τη συνεργασία της Apple με τη Shazam.

Προτεινόμενα για εσάς