Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον ΟΦΗ

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 19:37
UPD:19:40
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Ο Παναθηναϊκός διασφάλισε την πρόκριση κερδίζοντας 3 -0 τον ΟΦΗ.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ύστερα από τέσσερα χρόνια και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» είχαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 από την πρώτη αναμέτρηση στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και μπορεί να χρειάστηκαν την παράταση αλλά έκαναν καλά τη δουλειά τους, αφού επικράτησαν του ΟΦΗ με 3-0 κι έδωσαν εμφατικό τόνο στην πρόκρισή τους.

Ο Παναθηναϊκός υπολειπόταν του αντιπάλου του ενός τέρματος, άρα δεν είχε άλλη επιλογή εκτός του να επιτεθεί για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Αυτό έκαναν λοιπόν οι παίκτες του Αναστασίου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλησε να διαφυλάξει τα κεκτημένα με αμυντική τακτική και διάθεση να παίξει στην αντεπίθεση.

Στο 7ο λεπτό το σουτ του Νάνο κόντραρε αλλά δεν αιφνιδίασε τον Φερνάντεζ, ενώ στο 11΄ ο ΟΦΗ είχε επίσης την πρώτη τελική του με το βολέ του Κάλαϊτζιτς να στέλνει ελάχιστα άουτ την μπάλα. Τελικά το 1-0 ήρθε στο 20ό λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Πέτριτς να «εκθέτει» τον Ζόρο και να δίνει έτοιμο γκολ στον Αμπέντ, ο οποίος ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Αυτή η εξέλιξη έκανε πιο… ζωηρό το παιχνίδι και στο 30΄ ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με την καρφωτή κεφαλιά του Παπάζογλου να περνά μόλις έξω από το δοκάρι του Καπίνο και τον Πέτριτς να «απαντά» στο 32΄ αναγκάζοντας τον Φερνάντεζ σε σωτήρια επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας ευκαιρίες με τα σουτ του Πράνιτς (47΄, 61΄) και την κεφαλιά του Καρέλη (51΄) και τον ΟΦΗ να απαντά στο 65΄, με τον Σίλντεφελντ να κάνει σωτήριο τάκλιν στον Παπάζογλου που ετοιμαζόταν να σουτάρει.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση λόγω της αστοχίας του Λαγού, ο οποίος στο 88΄ ο Λαγός «σημάδεψε» από κοντά το οριζόντιο δοκάρι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Φερνάντεζ να σώζει και πάλι (στη γραμμή) την ομάδα του.

Στο 96΄ και σε φάση διαρκείας ο Μπεργκ πήρε το «ριμπάουντ» από νέα απόκρουση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ και με κεφαλιά έκανε το 2-0, για να σταθεί άτυχος ο ΟΦΗ στη συνέχεια, όταν η κεφαλιά του Νούνιεζ σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο. Ο Παναθηναϊκός διασφάλισε την πρόκριση με το πέναλτι του Μπεργκ στο 115΄, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Ζόρο ανατρέποντας τον Καρέλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις