Το φορολογικό νομοσχέδιο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον ΟΑΕΕ, απασχόλησαν τη συνάντηση αντιπροσωπείας οκτώ Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα με εκπροσώπους κομμάτων.
Στην ευρεία συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας καθώς επίσης οι, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιώργος Μπενέτος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Σοφία Λαμπάκη, β' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Δημήτρης Αδάμ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, και Παύλος Γκραίκης, πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Τα κόμματα εκπροσώπησαν, οι κ.κ. Γιάννης Μηλιός από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανδρέας Λοβέρδος από την ΕΛΙΑ, Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιάννης Τσαμουρκέλης από τη ΔΗΜ.ΑΡ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ
Στο επίκεντρο βρέθηκαν το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο «που οδηγεί στο κλείσιμο ολοένα και περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων», όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων.
Επίσης δόθηκε μεγάλη σημασία στα προβλήματα που εξακολουθούν να χρονίζουν με τον ασφαλιστικό μας φορέα (ΟΑΕΕ) και τους χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους.
Για το ζήτημα της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων, όπως αναπτύχθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων, «ενώ οι συνδρομές είναι ελάχιστες και για τις ατομικές επιχειρήσεις κυμαίνονται γύρω στα 3-4 ευρώ το μήνα, τα ανταποδοτικά οφέλη από τα Επιμελητήρια είναι πολλαπλά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, «δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και τυχόν κατάργηση τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα εξανάγκαζε το κράτος, να αναλάβει, με σημαντικό κόστος, τις εκ του νόμου εκτελούμενες λειτουργίες τους, ΓΕΜΗ και άλλες αναπτυξιακές δράσεις» αναφέρουν τα Επιμελητήρια.