Ευρωλίγκα: Πλήρης και με πίστη πέταξε για Μόσχα ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 14:59
UPD:15:03
Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Χωρίς το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα αναχώρησε το μεσημέρι για την πρωτεύουσα της Ρωσίας η αποστολή του Παναθηναϊκού, που αύριο το απόγευμα (19:00) θα αντιμετωπίσει στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ (προημιτελικά) της Ευρωλίγκας.

«Έχουμε το μειονέκτημα της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία, θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σύγκριση με τα ''μεγάλα κορμιά'' που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα» δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων», Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Αυτά, όμως, είναι τεχνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να δείξουμε θέληση για την πρόκριση. Καμία νίκη δεν σου δίνει είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Πρόκειται για μια δύσκολη σειρά αγώνων όπου απαιτείται συνεχής συγκέντρωση ώστε να τα καταφέρεις» συμπλήρωσε.

Ο Αντώνης Φώτσης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «ουσιαστικά τώρα ξεκινά η χρονιά για εμάς. Ό,τι έχουμε κάνει θέλουμε να βγει στο γήπεδο σε αυτή τη σειρά. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα και η ιστορία της είναι γνωστή. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη, γι΄ αυτό και πάμε εκεί για να τα δώσουμε όλα προσπαθώντας για το καλύτερο».

Ο Ραμέλ Κάρι δήλωσε ανυπόμονος για να παίξει σε αυτή την πολύ δυνατή σειρά, επειδή «είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που θα παίξω στα πλέι οφ και είμαι ενθουσιασμένος. Πιστεύω πως ταιριάζουμε με την ΤΣΣΚΑ. Μπορούμε να προκριθούμε, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολύ καλή ομάδα κι έχουν το πλεονέκτημα έδρας».

Ο Αμερικανός εστίασε στη συναισθηματική διαχείριση των αγώνων, αφού όπως είπε «δεν υπάρχει χρόνος για να μείνεις σε ένα αποτέλεσμα, καθώς ακολουθεί το επόμενο παιχνίδι. Έχουν μια πολύ δυνατή γραμμή ψηλών, αλλά οι δικοί μας ψηλοί είναι πιο γρήγοροι. Πρέπει και τα γκαρντ να βοηθήσουν, ειδικά στα ριμπάουντ. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις