Βουλή: Εγκρίθηκε η ποινική ασυλία στο δ.σ. του ΟΑΕΕ

Κατέβαλαν συντάξεις από χρήματα που προορίζονταν για πτωχευμένους επιχειρηματίες
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 14:40
UPD:14:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την παροχή ποινικής ασυλίας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΕ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 239 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 140 βουλευτές και καταψήφισαν 99. Υπενθυμίζεται ότι, με την τροπολογία αίρονται οι ποινικές ευθύνες των μελών του δ.σ. του ΟΑΕΕ, τα οποία χρησιμοποίησαν χρήματα που προορίζονταν για στήριξη πτωχευμένων επιχειρηματιών προκειμένου να χορηγήσουν συντάξεις.

ΓΣΕΒΕΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η οποία χαρακτήρισε την τροπολογία απαράδεκτη.

Την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τη μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνει η Συνομοσπονδία, «ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας η οποία προβλέπει επίσης ότι τα μέχρι τώρα παρακρατηθέντα ποσά που έχουν εισπραχθεί ύψους 126 εκατ. ευρώ περίπου θα αποδοθούν αναδρομικά στο λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια τμηματικά και με δόσεις».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή