Αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 12:14
UPD:12:25
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ο Χ. Αθανασίου είπε ότι είναι ένα «δύσκολο ζήτημα» Αστικού Δικαίου και θα εξεταστεί σε επόμενη αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα.

A- A A+

Αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά την συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής θα επιφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο στη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης.

Για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ο Χ. Αθανασίου είπε ότι είναι ένα «δύσκολο ζήτημα» Αστικού Δικαίου και θα εξεταστεί σε επόμενη αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα, ενώ για το θέμα με το αυτόφωρο σε αδικήματα συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, επεσήμανε ότι έχει δοθεί εντολή σε ειδική επιτροπή που μελετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να εξετάσει το ζήτημα.

Η Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε ότι έχουν περάσει 4 μήνες από την συζήτηση στην Επιτροπή, αλλά το Υπουργείο δεν ετοίμασε τις αλλαγές. «Έχω κάποιες απορίες», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ανοίγετε την Κερκόπορτα για την ποινικοποίηση απόψεων με τις οποίες δεν συμφωνείτε, υποστήριξε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ρατσισμός ή ρατσιστική βία. Αντίθετα, συνέχισε, υπάρχουν αναφορές σε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Την πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου εξέφρασε ο Εισηγητής της Γιάννης Πανούσης. Επιφυλάχθηκαν για την στάση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπε ο Εισηγητής τους Νότης Μαριάς, ενώ το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι το καταψηφίζει.

Δεν υπάρχει σαφής ερμηνεία του όρου ξενοφοβία, ενώ η ίδια η φύση δημιούργησε τη διάκριση, υποστήριξε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης που έκανε λόγο για «πολιτικό ρατσισμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή