Χ. Αθανασίου: Η ελληνική δικαιοσύνη προστατεύει τη Δημοκρατία

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 15:50
UPD:16:01
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την ανάγκη η Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη να πράξει το έργο της, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει σταθερά επιλέξει την ισότητα όλων ενώπιον του νόμου και συνεχίζει την προσπάθεια για εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «αυτούς τους καιρούς, τους δύσκολους, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί σε πολλές προκλήσεις και οφείλει αυτό να το κάνει και το κάνει με σταθερότητα και επιμονή».

Αναφερόμενος στην ελληνική δικαιοσύνη, τόνισε ότι αποτελεί «ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας και καλείται σήμερα, σε αυτούς του δύσκολους καιρούς,  να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο.

Πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους ορίζουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα.

Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να κάνει το έργο της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή