Η Google ετοιμάζει την Android TV

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:59
UPD:14:59
REUTERS/ANDREW KELLY

Το δημοσίευμα δεν περιείχε λεπτομέρειες για το λανσάρισμα της νέας συσκευής, ωστόσο αναφέρεται ότι η Google βρίσκεται σε διαδικασία στρατολόγησης δημιουργών εφαρμογών (developers) για το Android TV.

A- A A+

Η Google φέρεται να ετοιμάζει το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος οικιακής ψυχαγωγίας, με την ονομασία Android TV, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευκολία χρήσης σε σχέση με το προγενέστερο Google TV.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Verge, η οποία φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε αρχεία της Google. Σύμφωνα με αυτά, το Android TV θα προσανατολίζεται στην ψυχαγωγία και δεν θα αποτελεί έναν παραλλαγμένο υπολογιστή.

Η βασική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του νέου συστήματος ψυχαγωγίας είναι να δοθεί στους χρήστες ένα απλό περιβάλλον χρήσης, με πρόσβαση σε περιεχόμενο ψυχαγωγίας και μικρό αριθμό εφαρμογών. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η συσκευή θα είναι το Android παραμετροποιημένο για τις ανάγκες αναπαραγωγής περιεχομένου ψυχαγωγίας στο σαλόνι του χρήστη.

Αυτός θα είναι ο βασικός προσανατολισμός και θα απουσιάζουν «αχρείαστα» χαρακτηριστικά όπως η λειτουργία τηλεφώνου, οι ενσωματωμένες κάμερες, η υποστήριξη οθόνης αφής ή ακόμη και η λειτουργία NFC (Near Field Communication).

Για τον έλεγχο και την περιήγηση στο περιεχόμενο της συσκευής Android TV θα χρησιμοποιείται τηλεχειριστήριο με ένα pad τεσσάρων κατευθύνσεων, δηλαδή όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα set top boxes σήμερα.

Σε ότι αφορά το μενού, το περιεχόμενο θα προβάλλεται σε μορφή μινιατούρας του poster μίας ταινίας ή του εξωφύλλου ενός βιβλίου. Το τηλεχειριστήριο θα διαθέτει ακόμη πλήκτρα Enter, Home και Back, ενώ προαιρετικά θα διατίθενται και game controllers.

Επίσης, η πλατφόρμα Android TV θα διαθέτει και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που θα είναι ένα σύστημα προτάσεων, το οποίο θα προτείνει στον χρήστη περιεχόμενο, από την πρώτη στιγμή που η συσκευή θα ανοίγει.

Το δημοσίευμα δεν περιείχε λεπτομέρειες για το λανσάρισμα της νέας συσκευής, ωστόσο αναφέρεται ότι η Google βρίσκεται σε διαδικασία στρατολόγησης δημιουργών εφαρμογών (developers) για το Android TV.

Επίσης, η νέα πλατφόρμα δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσει το Google Chromecast, που συνδέεται στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και προβάλλει περιεχόμενο από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά. Το Chromecast είναι μία από τις κινήσεις της εταιρείας να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα.

Προτεινόμενα για εσάς