Συσκευή για streaming υλικού στην τηλεόραση από την Amazon

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 10:40
UPD:10:40
REUTERS/EDUARDO MUNOZ

To «πακέτο» περιλαμβάνει και ένα τηλεκοντρόλ Bluetooth, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι στραμμένο προς την τηλεόραση για να λειτουργήσει, ενώ διαθέτει και δυνατότητες αναγνώρισης φωνής.

A- A A+

Τη δυνατότητα streaming υλικού στην τηλεόραση, καθώς και παιξίματος παιχνιδιών, θα δίνει στους χρήστες της το Amazon Fire TV, το οποίο λάνσαρε χθες ο κολοσσός του χώρου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το κόστος του ανέρχεται στα 99 δολάρια και η διάθεσή του ξεκινά ήδη στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν streaming υλικού από το Amazon, καθώς και από άλλες video-on-demand υπηρεσίες, απευθείας στην τηλεόρασή τους. Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για gaming.

«Οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια στα tablets, αλλά θέλουν να παίξουν και στην τηλεόραση» δήλωσε ο Πίτερ Λάρσεν, στέλεχος της Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

AL JAZEERA ENGLISH

To «πακέτο» περιλαμβάνει και ένα τηλεκοντρόλ Bluetooth, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι στραμμένο προς την τηλεόραση για να λειτουργήσει, ενώ διαθέτει και δυνατότητες αναγνώρισης φωνής. Σε επιστολή του στη homepage του Amazon, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της φωνητικής αναζήτησης, επισημαίνοντας ότι «το Fire TV έχει voice search το οποίο λειτουργεί πραγματικά».

«Ο παλιός τρόπος αναζήτησης με τηλεκοντρόλ είναι κουραστικός. Με το Fire TV απλά λες τον τίτλο, τον ηθοποιό και το είδος στο τηλεκοντρόλ και έχεις τελειώσει» γράφει σχετικά.

Επίσης, υποστηρίζει ότι το Fire TV αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να διασκεδάσει κανείς με υπηρεσίες όπως το Prime Instant Video, το Hulu Plus, το WatchESPN και άλλα, ενώ η συσκευή παρέχει άμεση πρόσβαση σε πάνω από 200.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και ταινίες.

Η Amazon έχει ξεκινήσει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Sega, η Ε.Α. και η Disney και υπόσχεται τη διαθεσιμότητα χιλιάδων  τίτλων για Android μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ παράλληλα επεκτείνει τα Amazon Games Studios, με σκοπό τη δημιουργία παιχνιδιών.

EPA/AMAZON / HANDOUT

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία εισέρχεται σε μία «αρένα» όπου επιδιώκουν να κυριαρχήσουν επίσης το Apple TV και το Chromecast της Google.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Amazon Fire TV περιλαμβάνονται επεξεργαστής quad core, dedicated GPU, 2GB μνήμης και dual-band, dual antenna Wi-Fi. Επίσης, διαθέτει έναν νέο χαρακτηριστικό, ονόματι ASAP, το οποίο «προβλέπει» τις ταινίες και τα επεισόδια σειρών που θα θέλει να παρακολουθήσει ο χρήστης, και τα ετοιμάζει γρήγορα για streaming.

Προτεινόμενα για εσάς