Τηλεοράσεις με κυρτές οθόνες στο επίκεντρο της CES 2014

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 10:52
UPD:10:52
REUTERS/STEVE MARCUS

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung αποκάλυψε και μία τηλεόραση με σταθερή κυρτή οθόνη UltraHD TV 105 ιντσών.

A- A A+

Mία τηλεόραση η οποία μπορεί να έχει κυρτή ή επίπεδη οθόνη, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, παρουσίασε η Samsung στην Consumer Electronics Show 2014 (CES 2014) που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λας Βέγκας.

Ειδικότερα, το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεκοντρόλ ενεργοποιεί μικρά μοτέρ πίσω από την οθόνη, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κυρτότητά της. Το μοντέλο που επιδείχθηκε ήταν μία τηλεόραση με οθόνη 85 ιντσών LED LCD με ανάλυση 4Κ. Όπως δήλωσε στο Bloomberg στέλεχος της εταιρείας, η κυκλοφορία της στην αγορά αναμένεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της τεχνολογίας κυρτών οθονών στην έκθεση, καθώς από πλευράς της η LG ανακοίνωσε μία τηλεόραση 77 ιντσών με εύκαμπτη οθόνη και ανάλυση 4Κ, που βασίζεται σε τεχνολογία OLED.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τιμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung αποκάλυψε και μία τηλεόραση με σταθερή κυρτή οθόνη UltraHD TV 105 ιντσών. Στις ίδιες διαστάσεις είναι παρούσα και η LG, η οποία διαθέτει το δικό της μοντέλο των 105 ιντσών.

REUTERS/STEVE MARCUS

Στο πλαίσιο των εταιρικών παρουσιάσεων που πραγματοποιούνται στην έκθεση, το ενδιαφέρον έχει μονοπωλήσει η εμφάνιση του διάσημου σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι (Transformers, Αρμαγεδδών κ.α.), σε συνέντευξη Τύπου της Samsung, o οποίος εγκατέλειψε απρόσμενα τη σκηνή λόγω προβλήματος του autocue, εκπλήσσοντας το κοινό. Όπως έγραψε ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα, το περιστατικό προκλήθηκε επειδή βιαζόταν τόσο να μιλήσει που προσπέρασε την εισαγωγή που θα έκανε στέλεχος της εταιρείας, με αποτέλεσμα να προκύψει το πρόβλημα. «Φαίνεται ότι τα ζωντανά σόου δεν είναι ο τομέας μου» έγραψε σχετικά.

Προτεινόμενα για εσάς