Μπάσκετ Α1: Σώθηκε ο Κολοσσός, «κλείδωσε» τρίτη θέση ο Πανιώνιος

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 18:40
UPD:18:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χάρης Ζαμπετούλας

Ο παίκτης του Κολοσσού Νώντας Παπαντωνίου (αριστερά) οδηγεί την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, ενώ πιέζεται από τον παίκτη του Ηλυσιακού Τάσο Αντωνάκη (δεξιά) κατά τη διάρκεια του αγώνα Κολοσσος ΒΑΠ - Ηλυσιακός για την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών, στο Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου.

A- A A+

Ο Κολοσσός Ρόδου εξασφάλισε την παραμονή στην Α1 για άλλη μία χρονιά, μετά τη νίκη με 72-60 επί του Ηλυσιακού στο «Βενετόκλειο», ενώ και Πανιώνιος «κλείδωσε» την είσοδο στην πρώτη τριάδα επικρατώντας 67-64 του Ρεθύμνου στην Κρήτη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Για τους «κυανέρυθρους», που διατηρούν ακόμη μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη θέση, «καθάρισε» ο Γιάννης Αθανασούλας. Ο γκαρντ του Πανιωνίου σκόραρε 14 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ με δικό του σουτ η διαφορά ανήλθε στο +5 στα 24΄΄ πριν τη λήξη και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, ενώ το Ρέθυμνο μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο των πλέι οφ. 

Στο «σμαραγδένιο νησί» ο Κολοσσός πέτυχε να διασφαλίσει την παραμονή αλλά όχι και την είσοδο στην πρώτη οκτάδα, καθώς οι νίκες των Άρη και Απόλλωνα Πατρών αφήνουν το αχαϊκό συγκρότημα εκτός. Από την πλευρά της, η ομάδα των Ιλισίων παρέμεινε στις δύο τελευταίες θέσεις και πολύ δύσκολα θα αποφύγει το «μοιραίο», δηλαδή τον υποβιβασμό, αφού απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για τη λήξη. 

Ο Άρης σημείωσε την ενδέκατη φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα περνώντας από το Χαλκίδα με 88-77 επί του Ικάρου. Οι «κίτρινοι» έκαναν εύκολο το απόγευμά τους, καθώς έφτασαν τη διαφορά στους  20 πόντους κατά την πρώτη περίοδο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν καθόλου, ενώ φτάνοντας στους 35 βαθμούς βρίσκονται μια ανάσα από τα πλέι οφ, σε αντίθεση με τον Ίκαρο που παραμένει στο... βυθό της κατάταξης. 

ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Πολύ μεγάλη νίκη και για τον Πανελευσινιακό, που νίκησε στην Ελευσίνα τα Τρίκαλα με 94-77 και σε συνδυασμό με τις ήττες του Ικάρου και Ηλυσιακού βρίσκεται κοντά στη σωτηρία, την ώρα που η θεσσαλική ομάδα έχασε σήμερα μεγάλη ευκαιρία για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στα «σαλόνια» και του χρόνου. 

Στην Πάτρα, τέλος, ο Απόλλωνας έκανε άλμα προς τα πλέι οφ με τη νίκη του επί της Νέας Κηφισιάς (75-67), καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο να χάσουν την είσοδο στην οκτάδα. Η ομάδα της Πελοποννήσου έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή πριν από μία εβδομάδα δεν είχε άγχος και αυτό ήταν το «μυστικό» για να φτάσει σε μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε ένα δύσκολο και δυνατό αντίπαλο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις