Η Άουγκσμπουργκ έβαλε τέλος στο «μύθο» της Μπάγερν

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 19:33
UPD:21:34
REUTERS/MICHAEL DALDER

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει να έχει χάσει σε ισχύ, αφού όχι μόνο δεν κατόρθωσε να νικήσει για τρίτο συνεχή αγώνα (είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Χοφενχάιμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά σήμερα δεν πέτυχε ούτε γκολ.

A- A A+

Η Άουγκσμπουργκ ήταν η ομάδα που έμελλε να υποχρεώσει το... «εξπρές του Μονάχου» στην πρώτη στάση ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο και να αναγκάσει τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο με κατεβασμένα κεφάλια για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2012.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει να έχει χάσει σε ισχύ, αφού όχι μόνο δεν κατόρθωσε να νικήσει για τρίτο συνεχή αγώνα (είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Χοφενχάιμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά σήμερα δεν πέτυχε ούτε γκολ, κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2012 (0-0 με Μάιντς) και υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα μετά από 53 αγώνες, με τον Μόλντερς να «σκοτώνει» τους Βαυαρούς στο 31ο λεπτό. 

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ισπανός τεχνικής της πρωταθλήτριας Ευρώπης παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές κι εκτεταμένο ροτέισον, καθώς το πρωτάθλημα έχει ήδη κατακτηθεί και την προσεχή Τετάρτη, εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να διασφαλιστεί και η είσοδος στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλη νίκη με 2-0 (69΄ Μαξίμ, 89΄ Χάρνικ) επί της Φράιμπουργκ σημείωσε και η Στουτγάρδη του Χουμπ Στέφενς, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, κάνοντας έτσι τεράστιο άλμα προς τη σωτηρία της, ενώ η Νυρεμβέργη έχασε με το ίδιο σκορ (17΄ Αράνχο, 79΄ πεν. Κρους) στην έδρα της από την Γκλάντμπαχ κι έμεινε προτελευταία.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε τη Μάιντς επίσης με 2-0 (52΄ Χοσελού, 85΄ Μέιερ), την ώρα που Βέρντερ και Σάλκε έμειναν στο 1-1 (15΄ Ντι Σάντο – 33΄ Γκορέτσκα) στη Βρέμη, ενώ στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση του Σαββάτου η Μπορούσια Ντόρτμουντ χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει σε εντός έδρας νίκη επί της Βόλφσμπουργκ με 2-1.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και αναντικατάστατο, οι Βεστφαλοί βρέθηκαν να κυνηγούν τους «λύκους» που προηγήθηκαν με τέρμα του Όλιτς στο 34ο λεπτό. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν απογοητεύτηκαν όμως και κατόρθωσαν να γυρίσουν το παιχνίδι στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας με τον Λεβαντόφσκι (51΄) και φτάνοντας στο τρόποντο με τον Ρόις (77΄), ξεφεύγοντας από τη Σάλκε τρεις βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις