Η Μπάγερν έχασε βαθμούς και Αλκάνταρα

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 20:13
UPD:21:51
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Την τρίτη, μόλις, βαθμολογική απώλεια στη φετινή μπουντεσλίγκα κατέγραψε σήμερα η Μπάγερν, που παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στη Χόφενχαϊμ στο Μόναχο, για την 28η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Λίγες ημέρες μετά τη διασφάλιση του τίτλου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, αφού ακολουθεί ο πρώτος προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπάγερν βρέθηκε πίσω από το γκολ του Μοντέστ στο 23΄, αλλά σε εννέα λεπτά απάντησε τρις (!), με τους Πιζάρο (31΄, 40΄) και Σακίρι (34΄). Η Χόφενχαϊμ ήταν όμως ανταγωνιστική, δεν κατέθεσε τα όπλα και δικαιώθηκε σώζοντας το βαθμό με τους Σαλίχοβιτς (44΄) και Φιρμίνο (75΄).

Το κακό μαντάτο για την Μπάγερν, όμως, ήταν ο τραυματισμός του Τιάγκο Αλκάνταρα στους χιαστούς του αριστερού γόνατου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά αύριο, όμως ο Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε ότι ο παίκτης θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στην καλύτερη γι΄ αυτόν περίπτωση θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός.

Αυτό σημαίνει ότι χάνει τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό όμως θα είναι το λιγότερο αφού ο πραγματικός κίνδυνος είναι να βγει εκτός μάχης για το υπόλοιπο της σεζόν και να χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος γιος του Βραζιλιάνου παγκόσμιου πρωταθλητή Μαζίνιο (1994) έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός, μετρώντας ήδη πέντε συμμετοχές στην ομάδα του Ντελ Μπόσκε.

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Ρόις που πέτυχε χατ-τρικ (30΄, 68΄ πεν., 83΄), η Ντόρτμουντ επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Στουτγκάρδης, αν και είχε βρεθεί πίσω με 2-0 (9΄ Γκέντνερ, 19΄ Χάρνικ) και επανήλθε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Βεστφαλών έπαιξε η αποβολή του Νιντερμάιερ στη φάση του πέναλτι, με το οποίο ο Ρόις ισοφάρισε στο 68΄, ενώ ο Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι βασικός για την Ντόρτμουντ. 

Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την ουραγό Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ, της οποίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (53΄ πεν. Κίσλινγκ - 47΄ Ράιχελ)  και κινδυνεύει πια να χάσει ακόμη και την τέταρτη θέση, καθώς η Βόλφσμπουργκ νίκησε 2-1 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (69΄ Ολιτς, 89΄ Νάλντο - 11΄ Αϊγκνερ) και πλησίασε την Μπάγερ στον ένα βαθμό, ενώ η Μάιντς κατανίκησε την Άουγκσμπουργκ με 3-0 (23΄ Μπούνγκεκρτ, 38΄ αυτ. Χιτς, 83΄ Γκάις).

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας η Φράιμπουργκ έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς επικράτησε 3-2 (23΄ Κρμας, 53΄ πεν. Μεχμέντι, 65΄ Κλάους - 6΄ Πόγκατετς, 45΄ πεν. Ντρμιτς) της ισόβαθμής της ως σήμερα Νυρεμβέργης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις