Αναβαθμίσεις για τα Windows 8.1 και Windows Phone 8.1

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 13:19
UPD:13:25
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build στο Σαν Φρανσίσκο.

A- A A+

Όπως ήταν αναμενόμενο η Microsoft, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο, προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με αναβαθμίσεις που αφορούν στα λειτουργικά της συστήματα. 

Καταρχήν, ανακοινώθηκε η αναβάθμιση Windows Phone 8.1 στο οποίο πλέον θα είναι εφικτή η καλύτερη διαχείριση και παραμετροποίηση των Live Tiles, σε συσκευές, ανεξαρτήτως μεγέθους οθόνης. 

Επίσης, η lock screen γίνεται πλέον περισσότερο διαδραστική και εμπλουτίζεται με τα Lock Screen Themes. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν το Word Flow Keyboard, την αναβάθμιση της εφαρμογής Skype ώστε να έχει καλύτερη ενσωμάτωση στο περιβάλλον των Windows Phone ενώ έχει προστεθεί και νέα εφαρμογή ημερολογίου.

Παράλληλα, έχει ενσωματωθεί το Wi-Fi Sense, το οποίο θα επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση σε ελεύθερα Wi-Fi hotspot, όπου υπάρχουν διαθέσιμα, θα επιτρέπει τον διαμοιρασμό μίας οικιακής Wi-Fi σύνδεσης και θα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του Internet Explorer 11.

Όπως έγινε γνωστό το Windows Phone 8.1 θα λανσαριστεί σαν δωρεάν αναβάθμιση για όλες τις υπάρχουσες συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό Windows Phone 8, κατά τους ερχόμενους μήνες.

Παράλληλα, η Microsoft προχώρησε σε ανακοινώσεις που αφορούσαν την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1. Σημαντικότερη όλων κρίνεται η προσθήκη μπάρας εικονιδίων, μέσω της οποίας θα μπορούν οι χρήστες, με το mouse, να διαχειριστούν εφαρμογές, περίπου όπως το έκανα και σε προγενέστερα λειτουργικά συστήματα.

Επίσης, η αναβάθμιση του Windows 8.1 θα επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να  αναγνωρίζει τη συσκευή στην οποία χρησιμοποιείται και αναλόγως να δημιουργεί σχετικές τροποποιήσεις. Έτσι, αν είναι εγκατεστημένο σε tablet θα ξεκινάει σε Metro mode, αντίθετα αν είναι εγκατεστημένο σε PC θα γίνεται εκκίνηση κατευθείαν της επιφάνειας εργασιών desktop.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε αφορά στον τρόπο διάθεσης των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft. Πλέον, τα Windows θα διατίθενται στους κατασκευαστές δωρεάν για συσκευές (smartphones και tablets) με οθόνες διαγωνίου έως 9 ιντσών. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιχειρεί να κάνει το λειτουργικό της σύστημα ακόμη πιο προσιτό για τους κατασκευαστές, ώστε να καταστεί πλήρως ανταγωνιστικό απέναντι στο Android της Google.

Προτεινόμενα για εσάς