Διαδηλώσεις κατά της Ε.Ε. στο κέντρο της Αθήνας

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 21:42
UPD:22:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών στην πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN.

A- A A+

Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το  Εργατικό Κέντρο Αθηνών και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο «καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ μικρής έκτασης συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προχωρήσει προς το Ζάππειο όπου συνεδριάζει το Ecofin. Σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

NAFTEMPORIKI.GR

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή, ενώ κλούβες των ΜΑΤ είχαν  αποκλείσει την πρόσβαση στην οδό Ομήρου.

Ωστόσο μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκα όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και οι  διαδηλωτές υποχώρησαν προς τα Προπύλαια και σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο.

«Μαύρες μέρες»

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση γυρίζουν τη χώρα στις πιο μαύρες και σκοτεινές μέρες της ιστορίας της, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Πλατεία Κλαυθμώνος όπου συμμετείχε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο μαζί με άλλους διαδηλωτές.

Επικεφαλής της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι βουλευτές Στρατούλης, Δρίτσας, Λαφαζάνης και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος.

«Μόνιμη επιτήρηση»

Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, κράτη – μέλη της ΕΕ, από τις αρχές του 2014 βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και αυτόματης επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του  ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά της συνόδου του Ecofin.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αναιμική ανάκαμψη, την οποία προσδοκούν, οι υπουργοί των Οικονομικών της      Ε.Ε. θα στηριχτεί πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό σε κινητοποιήσεις και συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απριλίου.

Και την Τετάρτη οι απαγορεύσεις της αστυνομίας

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας από τις 6 το πρωί έως  τις 15:00 την Τετάρτη.

Η απαγόρευση αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή