Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 21:20
UPD:21:21
ICON/ΚΩΣΤΑΣ MAKΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ο κακός Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το μόνο που θα πρέπει να κρατήσουν οι Πειραιώτες από το σημερινό ματς είναι οι τρεις βαθμοί. Η εμφάνιση της ομάδας του Μίτσελ ήταν απογοητευτική, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο ο Άρης ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί.

Με το Γιώργο Φοιρό να δίνει εντολές από τον πάγκο (στο φύλο αγώνα δεν αναφερόταν ως προπονητής) ο Άρης στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά και ήταν, μάλιστα, η ομάδα που έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ από το γηπεδούχο Ολυμπιακό.

Ήταν φανερό ότι το μυαλό των «ερυθρόλευκων» ήταν στραμμένο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη και οι παίκτες του Μίτσελ δε μπορούσαν να «βρεθούν» στον αγωνιστικό χώρο. Αν και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, με το σουτ του Βαλντές στο 16΄ να περνάει άουτ, η συνέχεια ανήκε στους Θεσσαλονικείς.

Στο 21΄ ο Ρομπέρτο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μανιά, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο σέντερ φορ του Άρη σημάδεψε το δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα στην κορυφαία ευκαιρία των «κιτρίνων» στο παιχνίδι. Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 31΄ , με το δυνατό σουτ του Βαγγέλη να αποκρούει στη γωνία του ο Ρομπέρτο.

Βλέποντας την ομάδα του να πελαγοδρομεί, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε δύο αλλαγές με το...καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Οι Μανιάτης και Κάμπελ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σάμαρη, Βέργου κι αμέσως οι Πειραιώτες άρχισαν να πλαγιοκοπούν και να δημιουργούν προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία των «κιτρίνων». Στο 61' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Κάμπελ να πιάνει το συρτό σουτ και το Διούδη να μπλοκάρει στη γωνία του.  

Δεν ήταν, όμως, σε καλή μέρα η ομάδα του Μίτσελ, καθώς πέραν της φάσης με τον Κοσταρικανό, απείλησε άλλη μία φορά στο 77΄ με τον Εντινγκά, το σουτ του οποίου από καλή θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, ακόμη και σε μία τόσο μέτρια βραδιά, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με την προβολή του Βαλντές στο 84΄. Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Δελφάκης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ηρακλή για επικίνδυνο παίξιμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις