Αγχώδης νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 2-1 την Καλλονή

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 16:58
UPD:19:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Βούκιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε.

A- A A+

Δύσκολη νίκη με ανατροπή σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί της Καλλονής στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον «Δικέφαλο» να μένει και πάλι μόνος δεύτερος στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, ξεφεύγοντας τρεις βαθμούς από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, αλλά να προβληματίζει με την εμφάνισή του τρεις ημέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Οι απουσίες των γηπεδούχων, είτε για υποχρεωτικούς λόγους (τραυματισμοί, τιμωρίες) είτε από επιλογή του προπονητικού επιτελείου λόγω του επικείμενου πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, επηρέασαν όπως ήταν φυσικό την αγωνιστική εικόνα του «Δικέφαλου», με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο τερματοφύλακας Γιακουμής.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε μια «φλύαρη» υπεροχή, που ουδόλως προβλημάτισε τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Νίνη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μάππα (8΄), το δοκάρι του Σαλπιγγίδη που μόνος τα έβαλε με ολόκληρη την άμυνα των γηπεδούχων (20΄), ένα σουτ του διεθνή επιθετικού που ανάγκασε τον Μάππα σε δύσκολη απόκρουση (35΄) κι άλλο ένα του Σπυρόπουλου (39΄) ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία των γηπεδούχων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Από την πλευρά της η ομάδα της Λέσβου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε μία από τις λιγοστές επισκέψεις της στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη στο 36ο λεπτό, όταν σε καλά οργανωμένη αντεπίθεση ο Λεοζίνιο πάσαρε στον Περόνε που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Γιακουμή και σε άδεια εστία έκανε το 0-1.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του,στέλνοντας στο παιχνίδι Βούκιτς και Στοχ. Ιδιαίτερη βελτίωση πάντως στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε, αφού παρά την οπισθοχώρηση της Καλλονής οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, αν εξαιρεθούν οι φάσεις του 63ου και 69ου λεπτού, με τον Μάππα να αποκρούει επί της γραμμής την κεφαλιά του Χούσεν στην πρώτη και τον Στοχ να σουτάρει άστοχα στη δεύτερη.

Τελικά τη λύση έδωσε ο Βούκιτς, ο οποίος στο 73΄ εκμεταλλεύτηκε λάθος των Βάλιου και Ζακουανί στο να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή της Καλλονής, με τον Σέρβο να σκοράρει το 7ο φετινό γκολ (σε 22 συμμετοχές) στο πρωτάθλημα, με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Η «ολική επαναφορά» του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με το νικητήριο τέρμα του 18χρονου Θύμιου Κουλούρη, που «υπέγραψε» μια πολύ σημαντική για την ομάδα του νίκη σκοράροντας το 2-1 με έξοχη προσπάθεια στο 84΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις