Κ. Μπατζελή: Διαφορετική από τις προηγούμενες η εκλογική περίοδος για την ΕΕ

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 15:31
UPD:15:33
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H κ. Μπατζελή (φωτογραφία αρχείου) τόνισε ότι «γιια πρώτη φορά μετά την ιστορική κρίση θα δοθεί ένας εθνικός αγώνας για να αλλάξει η ίδια η Ευρώπη».

A- A A+

Εκλογική περίοδο εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες για την Ευρώπη και την ΕΕ, χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο η κ. Κατερίνα Μπατζελή, υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς».

Σε γραπτό μήνυμά της, μετά και την ανακοίνωση των υποψηφίων της «Ελιάς», η κ. Μπατζελή τόνισε ότι «γιια πρώτη φορά μετά την ιστορική κρίση- οικονομική και θεσμική-, στην χώρα μας, στις χώρες του Νότου αρχικά αλλά και της σταδιακής επέκτασής της και στην Κεντρική Ευρώπη, θα δοθεί ένας εθνικός αγώνας για να αλλάξει η ίδια η Ευρώπη».

Η ίδια πρότεινε «τα προβλήματα και οι θυσίες του λαού να γίνουν «εργαλεία» διαπραγμάτευσης και συμμαχιών όχι μόνο για να φανούν οι θεσμικές αδυναμίες της Ε.Ε αλλά για να οδηγηθούμε σε τροχιά εξόδου της χώρας μας από την δομική κρίση».

«Δεν μπορεί να συνεχίσει η Ε.Ε. να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες πολιτικές, όταν το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της δεν την εμπιστεύεται πλέον όπως παλαιότερα, δεν μπορεί να πορευτεί με ενιαίο βηματισμό όταν έχουν καλλιεργηθεί διχαστικές λογικές, που υποτίθεται ότι  προσδιορίζουν μία «ποιοτική διαφορά» μεταξύ των ίδιων των πολιτών της Ε.Ε - διαχωρισμοί όπως νοικοκυραίοι και φαύλοι ,δανειστές και δανειζόμενοι», πρόσθεσε η κ. Μπατζελή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή